Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 10-11 mars

De flesta av ÖSKs representationslag är i elden under helgen – dock inte alla i Örebro. ÖSKs A-trupp reser söderut till Randers för att möta ett lag från Danmarks andraliga. Riktigt varför man valt just denna motståndare med vidhängande långresa (fågelvägen är det 437 km) är oklart, om det inte är så att killarna gillar att åka buss. I så fall är det en riktig drömmotståndare.

Resultat: Resan till Randers verkar inte ha blivit någon höjdare. Förlust med 4-1 för en trupp som var mer sjuk än frisk. Matchen redovisas separat.


ÖSK U21 spelar som vanligt inte.


ÖSK Söders div 3-trupp reser även de söderut, men stannar redan i Kumla. Där är det dags för returmatch mot Jörgen Gustafssons Yxhults IK. Den förra matchen slutade med seger för Söder med 3-2. Matchens spelas på Kumla IP med avspark kl 16:15. Är man tidig i Kumla kan man även se några snuttar av IFK Kumlas (blivande seriekonkrurenter) match mot Rynninge IK. Båda lagen innehåller en del tidigare spelare från ÖSKs olika ungdomsverksamheter.

Söder har till matchen aviserat följande trupp: Andreas Lundgren (mv), Sebastian Lööw, Aimé Rodrigue Elloh, Boar Jalal, Amadou Diallo, Lucas Oskarsson, Hamid Sadid, David Rohlén, Konate Cheick, Mirza Basic, Shaze Akbari, Mathias Dimberg, Kalle Ardeman, Kim Granlund Knutshed. Det blir väl ungefär så man kommer att ställa upp, om man sätter de tre sistnämnda på bänken.

Resultat: Söder vann med 4-2. Se separat rapport.


Söders andralag (div 5-upplagan) skulle ha mött IFK Örebro på söndagen. Dessa verkar inte ha klarat av att få ihop något lag (!), så istället blir det ytterligare en repris. Real Örebro spelade för några veckor mot ÖSKs förstauppställning och förlorade den matchen med 6-0. Vi får se om även andraupplagan klarar av en vinst. Båda lagen spelar ju i div 5 Södra så det blir en intressant avstämning av spelstyrkan för Söders killar. Vill man se de två lagen mötas på Behrn Arenas tidigare konstgräs skall man vara på Trängen kl. 13:00 på söndag.

Resultat: Söder 2 vann med 3-2. Se separat rapport.


ÖSK PAL har av någon anledning spelledigt.


ÖSKs P96 Elit åker i morgon till Karlstad för att möta FBK Karlstad. FBK har precis som ÖSK lag i både pojkallsvenskan och i den reginala P16-serien, vilket talar för att det bör bli någorlunda jämnbördiga lag som möts.

Resultat: Det blev inget eftersom FBK Karlstad inte kunde få fram någon spelduglig plan.


ÖSK P97 Elit reser på söndag västerut till Västerås för att möta Gideonsbergs IF.

Resultat: Matchen slutade 2-2. Inga detaljer kända.


Söders damer kommer även de att matcha båda sina representationslag (div 2 resp. 3). Tvåorna reser till Motala för att möta Borens IK (div 2) för att känna på  jämbördigt motstånd. Om bloggen läser söderdamernas matchkallelse rätt så har Sophie ”Sosso” Sörqvist bestämt sig för att packa ihop KIF-grejorna för att återvända till Söders fröjder. Kul i så fall för Söder som säkert kommer att få stor nytta av den hänsynslöst tuffa och målfarliga anfallaren.

Tillägg: Jag ser att Söder Dam skriver på sin hemsida, att man åker till Motala med tre nya spelare, så det stämde nog beträffande Sosso. Vilka kan de andra två vara? Ja, det finns ju ingen Astrid i den nuvarande truppen, men väl en Astrid som åker med till Motala, så det borde vara Astrid Walldén som även hon återvänder söderut efter ett år hos DUFF. Men den tredje spelaren går jag bet på. Förmodligen är det ytterligare någon som valt att lämna DUFF, som tycks decimeras lika kraftigt som ÖSKs U21-trupp gjorde efter det att man lagt ned talangtruppen.

Resultat: Söders damer vann matchen med 2-1 efter mål av Elin Pettersson, som vallade in bollen via målvakten, samt nygamla förvärvet Sophie Sörqvist . Mer om matchen på söderdamernas hemsida.

Arboga Södras matchrapport.


Söder Dams andralag får vänta till söndagen på sin tur. Å andra sidan behöver de inte resa till Motala utan det räcker med Rosta och KIF Arena, där de skall möta Arboga Södra kl 16:15.

Resultat: Matchen slutade som vanligt oavgjord skriver man på Söderdamernas hemsida. Det verkar vara på väg att bli någon slags tradition. Söders mål gjordes av Julia Jonsson. Såvitt bloggen kan förstå var detta ett bra resultat av Söderdamernas andralag. Arboga Södra har ett starkt div 3-lag, som var nära att gå upp i tvåan förra säsongen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.