Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blåsig södervinst på Kumla IP

David Rohlén sänkte Yxhult med tre år i andra halvlek. (Det var lite för mörkt för ett nytt målgörarkort så det här som har två år på nacken fick lov att duga).

ÖSK Söder tog ytterligare en vinst mot Yxhults IK, då lagen för andra gången den här försäsongen möttes på Kumla IP. I det första mötet blev resultatet 3-2 – den här gången var man ett mål bättre och slutresultatet blev alltså 4-2.

En minst sagt frisk vind i planens längdriktning gjorde matchen chansartad och bidrog förmodligen även till att båda lagen hade svårt att få spelet att flyta. Det blåste faktiskt så pass kraftigt i byarna, att det tidvis inte gick att få bollen att ligga stilla vid frisparkarna.

Oavgjort i motvinden.
Söder fick starta i motvinden, men hade ändå det mesta av spelet och målchanserna under den första halvleken. Något mål blev det dock inte trots flera utmärkta chanser innan Konate Cheick med fem minuter kvar sprang sig fri på högerkanten snyggt framspelad av Sebastian Lööw. Helt fri med målvakten hade Cheick inga problem med att ge sitt lag ledningen då det var ungefär fem minuter kvar att spela. Perfekt med en ledning och medvind i andra halvlek tyckte man på läktaren. Den förhoppningen grusades dock minuten före halvtidssignalen då Yxhult kunde utjämna på ett långskott från halva halva plan. Vinden och en lågt stående sol gjorde det svårt för ÖSKs Andreas Lundgren att få kontroll på det låga skottet. Dessutom kan man ju fråga sig varför det inte var någon press på bollhållaren som fick all tid i världen på sig för att ladda och skjuta.

Målvaktsbyte tidigt i andra.
Sakerna blev inte bättre av att Yxhult kunde ta ledningen några minuter in i andra halvlek. Efter en hopspringning i målområdet rullar en ÖSK-back bollen i det egna målet. Värre var det ändå att Andreas blev liggande med påtagliga smärtor. Rätt snabbt blev det klart att ett målvaktsbyte var nödvändigt och det blev lagets allkonstnär Shaze Akbari som fick dra på sig målvaktshandskarna. Han verkade för övrigt inte direkt nödbedd – Shaze var på plats mellan målstolparna redan innan Andreas hade hjälpts av planen. Jag frågade Andreas efter matchen hur det var med honom och han tyckte då, att det efter omständigheterna verkade rätt ok. Han trodde att det rörde sig om en stukad hand.

Rohlén förstärker anfallet.
Efter baklängesmålet så verkar det som om ÖSK gick upp på ett fyramannaanfall. David Rohlén som redan under första halvlek opererat över stora ytor under tog position betydligt högre upp i planen. Om det var meningen eller om det bara blev så vill jag låta vara osagt, men det var onekligen ett lyckat drag. Det var nämligen David som gjorde andra halvlekens samtliga tre ÖSK-mål. I den 70:e minuten (ca.) utnyttjar han ett missförstånd mellan målvakt och försvarare och kan enkelt rulla in kvitteringen. Fem minuter senare ger han ÖSK ledningen från en central position på ett inspel från Cheick. Med någon minut kvar av matchen gör han sitt tredje framspelad av Sahd Tchaefa, som kommit in i andra halvlek som vänsterytter efter det att Shaze tog steget in i mål. Rolle springer lätt igenom och fastställer behärskat slutresultatet.

Mer behövs för trean.
Trots segern kan man väl inte säga, att ÖSKarna gjorde någon större match. En hel del kan nog skyllas på den kraftiga vinden som ställde till problem för båda lagen. Men passningstempot var ofta för lågt och felpassen för många för att spelet skall hålla mot bättre lag, som man kommer att få möta i trean. Nu är det hör gänget i hög grad ett lag under utveckling och man skall inte bortse från att de höjt sig ordentligt över vintern. Förra året i femman var man i princip chanslösa mot Yxhult, men i år har de dominerat spelmässigt i de två matcher lagen mötts.

Boar säkert ankarare i försvaret.
I ÖSKs backlinje gjorde Boar Jalal på nytt en mycket stabil insats och han hade god hjälp av sina backkolleger. Jag plussar gärna lite extra för Amadou Diallo på vänsterbacken som i princip verkar vara omöjlig att passera. Både han och Aimé Elloh behöver dock vara lite mer vårdade i sina brytningar. Tvåfotare leder rätt oundvikligt, när det handlar om försvarsarbete, till minst ett gult kort. Mittfältet dominerades av David Rohlén som såg ut att orka mer än när han var här för två veckor sedan. Han har väl kommit igång med träningen nu efter strulet med ÖSK och U21-truppen. Hamid Sadid, tillbaka efter skada, började bra med sin fina teknik och blick för spelet, men mattades påtagligt allteftersom tiden gick. Mirza Basic som central anfallare hade flera nästan-lägen, men den här gången ville bollen inte in för hans del. Konate Cheick blandar, hotar och ger, men jag tycker att han kanske skulle släppa bollen till sina medspelare vid fler tillfällen.

Matchfakta: ÖSK Söder/Ungdom – Yxhults IK 4-2 (1-1)
40. 1-0 Konathe Cheick (Sebastian Lööw)
44. 1-1 Erik Johansson
51. 1-2 Per-Åke Åström
70. 2-2 David Rohlén
75. 3-2 David Rohlén (Konate Cheick)
88. 4-2 David Rohlén (Sahd Tchaefa)

Laguppställning
Målvakter: Andreas Lundgren (51) Shaze Akbari (51)
Backar: Sebastian Lööw (46), Aimé Elloh, Boar Jalal, Amadou Diallo
Mittfält: David Rohlén, Lucas Oskarsson, Hamid Sadid
Anfall: Konate Cheick, Mirza Basic, Shaze Akbari (i målet från 51)

Ersättare: Kalle Ardeman (46), Sahd Tchaefa (51)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *