Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hemliga matchen spelas i kväll

Bilden från Örebro Syrianskas hemsida.

I kväll skall ÖSK och Örebro Syrianska spela semifinal i fjolårets distriktscup. Matchen har flyttats fram till i år, därför att det blev svårt att få fram ett lämpligt speldatum under hösten. Vinnaren i semifinalen kommer sedan att få möta Öfvre Adolfsberg i finalen senare i vår.

ÖSK har av någon anledning valt att till synes förneka matchens existens. Det står ingenting  på hemsidan om att den kommer att spelas och den finns inte heller omnämnd i A-truppen eller U21-truppens matchprogram på webben. Dessutom skall ju ÖSK ha förenings- och bolagsstämmor i kväll, vilka delvis sammanfaller tidsmässigt med matchen. Stämmorna verkar för övrigt även de vara rätt så hemliga, eftersom man från ÖSKs sida valt att inte lägga ut någon lättillgänglig information (typ tid, plats etc.) om dem på hemsidan.

Bloggens utsända avser att försöka fördela tiden någorlunda jämnt mellan de två arrangemangen. Med lite tur hinner man med att lyssna på Jan Karlssons redogörelse på bolagsstämman innan det blir dags att styra kosan mot Behrn Arena.

Själva matchen kan nog bli en besvärlig historia – speciellt om ÖSK väljer att inte komma till spel med ett någorlunda slagkraftigt lag. Syrianerna, som ju i år tränas av Håkan Juhlin, har förstärkt sitt lag, som redan förra året var i toppen  av div 3 (utslagna i kvalomgång 2), med flera duktiga spelare och siktar i år (som vanligt) mot ett avancemang. Laget kommer ju dessutom i enlighet med cupens regler att få slå fyra bonusstraffar (innan matchen börjar eller inför andra halvlek). Dock får högst tre av dessa räknas in i slutresultatet, men det innebär ändå med största sannolikhet att ÖSK kommer att behöva göra fyra mål för att kunna gå till final i turneringen. Vid ett oavgjort resultat efter 90 minuter kommer matchen att avgöras genom straffläggning.

Enligt vad bloggen inhämtat fick ÖSK ett erbjudande från Syrianskas sida att spela matchen i förrgår (i söndags). Det hade varit ett utmärkt tillfälle att visa upp en del av nyförvärven i årets trupp för örebropubliken, som ju den här säsongen bara får en träningsmatch för att bekanta sig med årets trupp. Av någon okänd anledning tackade man från ÖSKs sida dock nej till detta förslag.

Kvällens körschema:

Örebro Konserthus
– Årsstämman för ÖSK Elitfotboll AB 17.00-17.50
– Kick-Off 18.00-18.30
– Frågestund 18.30-18.50
– Fika 18.50-19.15
– Ni prickar av i röstlängd för tillträde: 18.50 – 19.30
– Föreningsstämma 19.30

Behrn Arena
– Semifinal i distriktscupen 18:15

Tillägg:
Med mindre än två timmar kvar till match har ÖSK lagt ut lite information om matchen samt om truppen som ser ut på följande sätt:

Tommy Wirtanen (A)
Ahmed Yasin (A)
Christoffer Wiktorsson (A)
Eidur Aron Sigurbjörnsson (A)
Mohammed Saeid (A)

Filip Albertson (U21 och PAL)
Stefan Hannason (U21)
Andreas Ståhl (U21)
Miralem Malic (U21)
Lukman Murad (U21 och PAL)
Haris Karahmet (U21)

Jonatan Herbst Ashagre (målvakt, PAL, -95)
Edwin Ahlnäs (PAL, -96)
Carl Ekstrand Hamrén (PAL, -96)
Max Lindborg (PAL, -95)
Olle Hellgren  (målvakt, PAL, -95)
August Viklund (PAL, -95)

Bloggen tror att det här laget kommer att få jobba hårt för att klara av Syrianska. Frågetecken främst för de i de här sammanhangen orutinerade målvakterna och det kanske något klena anfallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.