Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tuffa tider på Ibrox

I morgon räknar man med att Glasgow Rangers rekonstruktör kommer att lämna besked hur han vill gå vidare för att få klubbens kostnader under kontroll. Enligt express.co.uk kommer åtta spelare att få sparken och övriga kvarvarande att få sina löner sänkta med 50 %.  Bland de som förväntas få lämna ingår Alejandro Bedoya. För hans del spekuleras det lite löst om en återgång till MLS.

Jag är lite oklar vilka regler som gäller vid en övergång för Alejandros del. Under normala omständigheter får en spelare bara representera tre och spela för två klubbar under den ettårsperiod, som sträcker sig från den 1 juli till den 30 juni. Om den regeln är tillämplig i det här fallet borde ÖSK vara hans enda godkända altenativ fram till den 1:a juli. Men det kan ju vara så att det finns en undantagsregel för den här typen av situationer. Här handlar det ju inte om en försäljning utom spelare som fått sparken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *