Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM?

Den 6:e mars skall ÖSK spela den från fjolåret uppskjutna semifinalmatchen i distriktscupen. Motståndare är Örebro Syrianska. Ett på sätt och vis ett märkligt val av speldag eftersom föreningen och bolaget har sina årsstämmor inplanerade samma dag. Dessutom skall väl årets trupp presenteras vid den så kallade kick-offen. Men då borde hälften av spelarna vara på Behrn Arena.

Om man studerar ÖSKs hemsida finns det dock inga tecken på att matchen är inplanerad. Den finns inte omnämnd i vare sig A-truppen eller U21-truppens matchprogram och A-truppen skall dessutom enligt träningsschemat köra två pass på tisdagen. Men det står ingenting om distriktcupsmatchen – det brukar det göra.

Motståndarna från Örebro Syrianska tränas i år av Håkan Juhlin, mångårig  talangutvecklare och tipselittränare hos ÖSK. Hans nya lag har höga ambitioner och hoppas kunan ta steget upp till div 2 i år. De verkar dessutom ha fått ihop en bra trupp inför den här säsongen, bland annat spelar Claus Pedersen och Fedja Jelecak i år med dem. I år har de i en träningsmatch slagit Rynninge IK med 4-2.

För att gå vidare till final i cupen måste ÖSKarna förmodligen – på grund av systemet med bonusstraffar – göra minst fyra mål under förutsättning att Syrianska inte gör något spelmål alls. Så det gäller nog för ÖSK att ställa ett rätt starkt lag på  plan – annars blir det förlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.