Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Saeid till Åland

Dagens nyhet beträffande Mohammed Saeids ansträningar att fixa ett kontrakt för den kommande säsongen är att han rest till Åland för att träna med IFK Mariehamn.Dessutom kommer han förmodligen att spela en match med dem. Ja, han kommer i alla fall inte otränad till ön. Samtidigt är det väl ett tecken på att det är rätt trögt på den svenska spelarmarknaden för tillfället.

En del svenska sportjournalister verkar dock inte riktigt ha koll på hur hans status ser ut. NA:s Fredrik Scherman skriver, att Saeid är en jagad man och åberopar provträningarna med Mjällby, Malmö FF, AIK och Örebro som bevis på detta. Fast egentligen är det ju tvärt om –  det är ingen som jagar honom trots att han tränat med inte mindre än fyra allsvenska klubbar. Det är ju därför han rest till Åland.

Fotbolltransfers.com försöker sig på den utmanande artikeltiteln: Mariehamn utmanar Örebro – testar Mohammed Saeid.  Jag vet inte riktigt vari den utmaningen skulle ligga. ÖSK har betydligt större ekonomiska muskler än vad IFK Mariehamn har. Som plats att bo kan Mariehamn med sina 11.000 innevånare konkurrera med Örebro. OK, om Mohammed är en passionerad gäddfiskare så kan  kanske Mariehamn vara med och konkurrera, men knappast annars.

Jag tycker faktiskt att det är synd att ÖSK inte kan komma till skott med Saeid. Han har visat att han är en väldigt duktig passningsspelare, har bra aktionsradie och ett utmärkt tillslag på liggande boll.  Kanske tvivlar ÖSK på hans förmåga att göra sig gällande rent fysiskt, men annars har jag svårt att förstå vad man funderar över.

Jo, det är väl så att truppen är på väg att svälla över sina bräddar igen. Innan Saeid (eller någon annan) kan få en plats måste en plats bli ledig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.