Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Glasgow Rangers går mot ”rekonstruktion”

The Guardian skriver, att den skottska klubben Glasgow Rangers har informerat en domstol att de ämnar ”enter into administration”. Exakt vad detta motsvarar i svenska termer är bloggen inte helt kapabel att lista ut. Det motsvarar förmodligen ungefär vad vi i Sverige brukar kalla en företagsrekonstruktion (tror jag). Detta innebär att Rangers inte kommer att betala sina skulder innan en uppgörelse om en nedsättning nåtts med fordringshavarna, samt dessutom att verksamhetens skötsel kommer att tas över av en från Rangers fristående rekonstruktör.

För ÖSKs del finns det några beröringspunkter. Glasgow Rangers är nämligen den klubb man sålde Alejandro Bedoya till i somras. Förhoppningsvis har ÖSK redan fått sin betalning för den försäljningen, annars är det stor risk att det inte blir några pengar alls. ÖSKs bokslut är väl inte definitivt spikat än så när det blir offentligt bör man kunna läsa av hur det var med betalningen.

För Alejandros del ökar väl chansen/risken att han blir såld, nu eller i sommar, eftersom Rangers måste skära i sina kostnader och han inte anses ha övertygat spelmässigt.

En klubb som definitivt verkar komma i kläm är GAIS, som är i tvist med Rangers beträffande set utbildningsbidrag GAIS har rätt till i samband med att Mervan Celik gick genom vinterfönstret till Rangers.

BBCRangers FC signals intent to go into administration
BBC: What does administration mean for Rangers?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.