Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Saeid prövar nytt

Papperstidningen skriver idag, att Mohammed Saeids prövotid hos ÖSK går mot sitt slut. Nästa vecka har han visserligen också reserverat för provspel, men det är inte hos ÖSK utan med en annan icke namngiven klubb. Från ÖSKs sida verkar man nöjda med vad man sett mittfältaren prestera, men har ändå ännu inte lyckats komma fram till något beslut.
– Både vi och Mohammed vet var vi har varandra. Jag förstår att han måste se till att ha alternativ om det inte blir något hos oss. Vi måste ändå väga helheten innan vi tar vårt beslut, säger Lennart Sjögren till tidningen.

Man kan ju undra vad det är ÖSK vill kunna väga in. Eftersom han tränat en månad med truppen och spelat en och en halv match kan det ju knappast handla om att utvärdera vad han kan prestera fotbollsmässigt. En ”normal provspelare” ger man ju oftast en vecka innan man bestämmer sig. Jag trodde först att det möjligen kunde handla om att ÖSK vill hålla dörren öppen för något annat nyförvärv och att man såg Saeid som ett alternativ ifall man misslyckades med Plan A.

Fast jag undrar om det är så. Det kanske snarare är tvärtom. Dvs. ÖSK kan tänkas ta in honom om det skulle uppstå någon lucka i den nuvarande truppen. ÖSK har ju dels Paulinho, som nog inte kommer tillbaka även om man från ÖSKs sida ännu inte bestämt sig hur man skall göra med honom. Det kan också vara så, att man försöker låna ut Denis Abdulahi igen. Det har ju förekommit en del funderingar om att detta är något som ÖSK överväger. Denis själv har ju dessutom indikerat till finska media, att han nog skulle kunna tänka sig att spela någon annanstans.

Det finns väl en del som talar för att vakansteorin kan vara förklaringen. Sjögren säger till exempel att man måst se till helheten (=truppens omfattning), när man tar sitt beslut. Om ÖSK dessutom räknat med att en vakans förmodligen kommer att uppstå är det helt logiskt, att Saeid fått delta i truppens försäsongsträning. Liksom att ÖSK inte gärna kan ha något emot att han känner sig för på annat håll också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.