Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Problem med skattmasen för Haginge

Ett antal före detta och nuvarande spelare hos Djurgården har hamnat i skattemyndigheternas sikte. Från skatteverkets sida hävdar man, att spelarna inte deklarerat sina intäkter på ett korrekt sätt och därför påförs de restskatt och skattetillägg. Främst verkar det handla om situationer där Djurgården betalat spelarnas agenter i samband med en övergång, trots att det egentligen borde vara spelarna själva som gör en sådan betalning. Eftersom Djurgården betalt dessa kostnader för spelarnas räkning anses detta som spelarnas inkomst med allt vad detta nu innebär.

En av de spelare som verkar ha kommit i kläm är Patrik Haginge. Enligt Aftonbladet rör det sig i hans fall om ett belopp på över 1 mkr. Haginge anser dock att skattemyndigheterna i hans fall är ute i ogjort väder, eftersom han inte haft något kontrakt med agenten i fråga (som råkar vara Olivier Cabrera). Till tidningen säger han:

– Enligt mig handlar det bara om pensionsförsäkringar, jag har inte haft något kontrakt med agenten (Oliver Cabrera). Varför skulle jag betala någon som jag aldrig har jobbat med, säger han och fortsätter.
-Bevisligen har agenten fått pengar från Djurgården, det har inget med mig att göra.

Med tanke på hur många spelare det här berör verkar det som om Djurgården trott att de hittat en smart lösning på hur man skall betala agenterna – en lösning som dock i slutändan visade sig vara allt annat än smart. Tilläggas skall dock att ärendena ännu inte är avgjorda i domstol. Det är ju inte alltid som skattemyndigheterna får rätt i frågor som dessa. Om till exempel Haginge inte haft något kontrakt med Cabrera borde väl hans situation se bättre ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.