Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rosendal provspelar i Norge

Peter Rosendal skämtar med fjolårets kollegor Simon Nurme och John Alvbåge.

Peter Rosendal fick inte någon förlängt kontrakt med Örebro SK, vilket i och för sig inte var väntat heller. Peter kom ju in som en försäkringslösning då ÖSKs ordinarie andramålvakt Simon Nurme skadade sig under försäsongen.

Sedan säsongsavslutningen har det varit tyst kring Peter, men nu dyker det i alla fall upp ett livstecken. Han är just nu i Norge och provtränar/ -spelar med Kristiansunds BK.  Klubben kommer förmodligen att behöva en ny målvakt, eftersom deras hittillsvarande keeper verkar osäker på om han skall spela ytterligare en säsong. Av rapporterna att döma har provspelet för Peters del börjat bra och i en träningsmatch slog hans lag  Molde med 2-1 med Peter i målet.

Tidens krav: KBK prøver svenske 
Tidens krav: KBK slo seriemesteren
Kristiansunds BK: KBK-MFK 2-1

Kristiansunds BK (ej att förväxla med Kristiansand) spelar i Norges motsvarighet till div1 – alltså på tredjenivån. Laget har under de tre senaste åren placerat sig på seriens andraplats, vilket dock inte räckt för avancemang till Adecco-ligan, eftersom bara ett lag går upp från vart och ett av de fyra serierna på den här nivån.

Peter Rosendal i norskt mål. (Foto: Kristiansunds BK)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.