Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Är Nordins övergång på väg att spricka?

Enligt en artikel hos Göteborgs-Posten nu på måndagskvällen kan Nordin Gerzics övergång till IFK Göteborg vara på väg att spricka. Tidningen hävdar att ÖSK och IFK Göteborg är överens om en övergångssumma på 6 mkr, men att förhandlingarna mellan klubben och Nordin kört fast på grund av spelarens alltför höga lönekrav.

Enligt  ÖSKs Lennart Sjögren stämmer det dock inte att klubbarna skulle vara överens om villkoren för övergången. Nordin förnekar påståendet att man skulle ha kört fast i lönediskussionerna eller snarare så säger han att han inte ens har talat med IFK Göteborg. (Fast det är det säkert hans agent som gör, så även om det formellt sett är korrekt så behöver det inte avspegla det faktiska förhandlingsläget).

Vad jag  slås av är att någon med insyn i förhandlignsläget plötsligt tycks ha lämnat väldigt specifika uppgifter om var man står i förhandlingarna med Nordin till GP. Sådant brukar man ju annars aldrig få höra något om. Det skulle mycket väl vara så, att man från göteborgshåll vill sätta mer press på Nordin genom att läcka till pressen. IFK vill nog helst göra klart med Nordin i morgon, eftersom man skall resa på ett träningsläger på onsdag.

Någon nämnvärd press på ÖSK lär dock inte den eventuella läckan utgöra. De har ju ett femårskontrakt med Nordin och vill nog helst att han stannar kvar i klubben – om inte annat för kontinuitetens skull. Kan man sälja honom för de belopp som nämns är det heller inte någon dålig affär.

Det enda negativa för ÖSK med den här utvecklingen är att det blir lite oklarare hur man skall agera i sitt eget rekryteringsarbete. Helst vill man nog ha en eventuell Nordin-försäljning avklarad så snabbt som möjligt för att sedan kunna ägna sig åt sin egen spelarjakt.

GP: Gerzic kräver mer betalt
@Balkander (Blogg hos GP): Låter Mild Gerzic löpa?
NA: Övergången kan spricka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.