Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bråk om pengar bakom rivet kontrakt

Papperstidningen skriver idag en del om den Armend Alimi, som nu anslutit till ÖSK för provträning. Enligt spelaren och även enligt dennes agent så var anledningen till att Alimis kontrakt bröts inte att han skött sig illa utan att han inte fick betalt enligt sitt avtal. Han skall då ha försökt lösa tvisten på juridisk väg, vilket föranledde klubben att sparka honom och via pressen hävda att han inte skött sig. Så kan det ju också vara. Istra 1961 kan ju inte gärna säga, att man sparkat honom för att han krävde att få den lön som man kommit överens om.

Av artiklarna framgår för övrigt att Alimi kommer från det område där Rama och Lushtaku har sina familjemässiga rötter. Även om Alimi kommer från vad som nu är Makedonien och ÖSKs två spelare är från Kosovo.

Enligt Alimis agent Raca Eljver så finns det intresse för spelaren från ”alla” klubbar i den kroatiska ligan samt från klubbar i Israel, Ryssland och Serbien. Enligt agenten vill spelare från Balkan dock gärna till Sverige därför att det är ärligare förhållande mellan klubb och spelare. Dessutom ser man det som ett bra skyltfönster för en fortsättning mot den holländska ligan.


Eljver, Alimis agent, har för övrigt även Gjergj Bushaj i sitt lilla spelarstall om nu någon kommer ihåg honom. Om ni inte gör det så var han med och provspelade förra året under matchlägret i Seinäjoki utan att övertyga tillräckligt mycket.


Och på tal om Istra 1961 så spelar ÖSKs föredetting Henri Belle med dem. Han verkar ha etablerat sig som en startspelare, eftersom han varit med på plan i 15 av 17 matcher och då spelat i snitt 81 minuter (utbytt i 8). Tre mål och en assist har det blivit för kameruanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.