Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Saeid tränar med ÖSK

NA skriver i kväll, att Mohammed Saeid kommer att ansluta, när ÖSK drar igång sin försäsongsträning på onsdag. Inte så överraskande eftersom Lennart Sjögren redan tidigare sagt, att man gärna tar en titt på den f.d.(?) BK Forwardspelaren om han inte redan hunnit skaffa sig ett kontrakt före nyår. Det har han uppenbarligen inte gjort, trots provträningar/-spel med AIK, Malmö FF och Mjällby AIF. Dessutom var han med i den trupp som spelade i de klubblösas turnering i Oslo under december månad.

Det är dock inte alls säkert att ÖSK tar in honom i truppen. Till hans nackdel hör väl främst åldern och de fysiska attributen. Saeid blir 22 år i år och får väl därför anses för ”gammal” för att klassas som talang. Han är liten och tunn och passar väl därför inte in så bra på ÖSKs mittfält, där man redan har några knattingar. Såvitt jag vet är han dock en riktig ettermyra, en bra passningsspelare och har dessutom ett hyfsat skott.

ÖSK har inför den kommande säsongen mer eller mindre självförvållat tappat fem mittfältare – utöver Magnus Kihlberg och Fredrik Nordback har ju också Per Johansson, Erik Nilsson och Johannes Skoglund lämnat. De tre senare, som väl i första hand haft rollen som utfyllnadsspelare (om ens det i Skoglunds fall), bör nog på ett eller annat sätt ersättas. Från de egna leden finns det inte så mycket att hämta. De flesta av de ”äldre” spelarna i fjolårets talangtrupp ser ut att lämna. Från A-truppen skulle man väl kunna tänka sig att Boris Lumbana och Ahmed Yasin klarar av utfyllnadsrollen att spela centralt på mittfältet – Boris definitivt. Men Boris vill man ju av någon anledning se som mittback. Så det är möjligt, att man tar in Saeid på ett kortare kontrakt (ett eller två år) för att se hur han utvecklar sig och för att ha någon man kan kasta in om det blir brist på mittfältet. Några sådana spelare måste man ju ha och ÖSK har knappast råda att besätta bänkplatserna med allsvenskt rutinerade spelare. Detta givetvis under förutsättning att han gör bra ifrån sig på träningarna. Men det gör han nog. Jag tror att det största frågetecknet gäller hans fysik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.