Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare även i januari

Pappers-NA skriver idag, att ÖSK kanske trots allt kommer att ta in BK Forwards mittfältare Mohammed Saeid för en närmare inspektion, då försäsongsträningen drar igång under januari. Detta under förutsättning att han inte gjort klart med någon annan klubb innan dess. Saeid, vars kontrakt med Forward går ut efter år 2011 har redan hunnit med att visa upp sig för Malmö FF, AIK och Mjällby. Inget konkret verkar dock ha kommit ut efter dessa besök.

Saeid med en ungdomsfotbollsbakgrund hos West Bromwich Albion (2007 – 2009) har spelat med  Forward de senaste två åren. ÖSKs intresse verkar rätt sent väckt – kanske är det så att man tyckt att han helt enkelt är för liten för att kunna göra sig gällande i allsvenskan (170 cm/60kg). Att man nu trots allt bjuder in honom med armbågen beor kanske på att man tycker att man ändå vill kolla honom i ÖSKs egna träningsmiljö, eftersom tre andra allsvenska klubbar gjort det.

Rent allmänt tror jag nog att ÖSK har bra koll på vilka spelare i Forward som skulle kunna vara intressanta.  Att Saeid redan hunnit med att provträna med tre allsvenska lag kan i och för sig ha lika mycket att göra med att han har en energisk agent som att han scoutats av de berörda klubbarna.  Agenten i hans fall verkar för övrigt vara Innocent Okeke.

Tidningen skriver också, att Martin Rudolfsson från Lunds BK, som redan provtränat en sväng med ÖSK, kommer att få en ny möjlighet att visa upp sig efter nyår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.