Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Omtag i KIF Örebro

Nisse Jansson, Bernhard Nilsson och den numera bortgångne Rickard Holmlund funderar på nästa match (augusti 2010).

111130.
– Vi har några riktigt stora grejer på gång som vi hoppas faller på plats inom kort. Det handlar om spelare som vi inte behöver ta hit på provträning, säger Nisse som nu definitivt bestämt sig för att lämna Kif vid nyår, skriver NA idag.

Det låter ju väldigt positivt och entusiastiskt av KIFs klubbchef, som just fått sparken och bara har en månad minus helgdagarna kvar att arbeta. Jag undrar om han redan har ett nytt jobb på gång? Med sitt väl utbyggda kontaktnät tror jag att skulle kunna bli en tillgång om det gick att finna en plats för honom inom ÖSKs organisation.

111123.
I dagens tidning dök det upp en annons från KIF Örebro där man söker en ny klubbchef från den 1 januari. Aj då, tänkte jag. Har jag missat att Nisse Jansson skall sluta. Det hade jag inte för senare på förmiddagen lade NA upp bytet som en nyhet.

Det har bytts en hel del hos KIF under året. I sommras bytte man ordförande, när Pia Engwall tog över efter Åsa Johansson. Sedan dess har tränaren Mikael Fahlén sagt tack och hej efter att bara tränat laget en säsong. Bernhard Nilsson fick ingen fortsättning på sin tjänst som assisterande tränare och ersattes inte. (Erik Österlund verkar ha fått ta över en del av Bernhards arbetsuppgifter). Nu får dessutom klubbchefen gå efter det att man gjort om hans tjänst och sedan konstaterat att han inte längre platsar.

Ett rätt förvånande drag för en utomstående. KIF Örebro har ju haft en förhållandevis bra säsong och placerat sin betydligt högre upp i tabellen än vad ekonomin egentligen borde tillåta. Förmodligen är det så att just ekonomin är stötestenen och som ligger bakom i alla fall en del av personalförändringarna. KIFs ekonomi är nämligen rätt usel och kommunen fick för ett tag sedan gå in för att stadga upp genom villkorslån och namnförskott. Nisse Jansson har nog rent sportsligt gjort ett bra arbete, men det är möjligt att ekonomi och försäljning inte tillhört hans starkare områden.

Den person man nu söker skall för övrigt kunna det mesta av det mesta av platsannonsen att döma.

Jack of all trades sökes till KIF Örebro

Bråttom är det dessutom. Ansökan skall vara inne i mitten av december och det nya jobbet tillträdas redan den 1 januari. Antingen går detta inte eller också finns det redan någon påtänkt för jobbet, som kan komma loss med mycket kort varsel.

4 kommentarer – kommentera

kalstrom

Kan väl bero på hans hälsa också. Han var ju inlagd under året för stroke?

Ficedula hypoleuca

Det var inte stroke utan en blodpropp i lungan. I princip ofarligt om man överlever. Jag har självt råkat ut för det.

Anonym

Det var inte stroke utan en blodpropp i lungan. I princip ofarligt om man överlever. Jag har själv råkat ut för det.

kalstrom

OK. Bra! Om hälsan.
Synd, om resten. Verkar inte vara så snyggt skött. Oavsett vad de tycker att de behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *