Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kommunen räddar KIF Örebro

NA skriver idag, att Örebro kommun måste rycka ut för att rädda KIF Örebros ekonomi och elitlicens. Kommunen kommer – om politisk majoritet finns – att ge laget ett villkorat kapitaltillskott på en miljon kronor samt att dessutom ge ett förskott på ”namnrättighetspengarna” på 600 tkr. Förskottet motsvarar namnersättningen för åren 2012-2014. Det villkorade kapitaltillskotten innebär (om jag fattat saken rätt) att kommunen lånar ut beloppet till klubben, men att återbetalningen bara behöver ske om klubben i framtiden visar vinst.

Tidigare inslag i bloggen om KIF Örebros ekonomi.

Situationen verkar ha varit rätt allvarlig hos KIF Örebro. Det eftersatta lånet får man för att rädda det egna kapitalet och elitlicensen. Förskottet däremot kan inte bokas direkt mot kapitalet eftersom det avser intäkter för kommande år. Så de pengarna behövdes uppenbarligen för att rädda likviditeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.