Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Erik Nilsson till andra sidan

Det blir en rödvit fortsättning för Erik Nilsson.

Medan bloggens utsände satte vinterdäck på bilen passade Erik Nilsson på att skriva ett anställningskontrakt för de närmaste två åren. Den nya arbetsgivaren blir Degerfors IF som alltså kan fylla på sin trupp med en talang utvecklad i Örebro.

Degerfors IF: Erik Nilsson från ÖSK till Degerfors IF
ÖSK: Erik Nilsson till Degerfors IF
NA: Erik Nilsson till Degerfors
Nya Wermlandstidningen: DIF värvar från Örebro

Det hela blev enligt NWT en lika snabb affär som när Peter Samuelsson gick åt det andra hållet. Den första kontakten mellan Degerfors och Erik Nilsson togs i fredags. I måndags var han i Degerfors för att bekanta sig med förhållandena och idag onsdag skrev han på. Det är inte utan att jag misstänker någon slags paketlösning med Peter Samuelsson här. Erik hade visserligen ett utgående kontrakt och kunde som det brukar heta gå gratis. Men helt gratis skall det rent formellt inte vara eftersom det finns ett utbildningsbidrag som faller ut. I Eriks fall torde det röra sig om ett belopp någonstans mellan 150- och 200-tusen kronor beroende på vilket år han blev professionell.

Roligt att se att Eriks karriär får en vettig fortsättning nu när han inte erbjöds en förlängning hos ÖSK. Hans offensiva kvaliteter håller gott och väl allsvensk klass, men när det gäller det defensiva arbetet har det sett rätt tunt ut de gånger han varit med och spelat från start. Förmodligen är det anledningen till att han inte lyckades etablera sig i Sixten Boströms lagbyggen. I Ljungskiles matchdress har det gått bra två år i rad och förhoppningsvis kommer han att lyckas bra även hos våra länsgrannar.

111201.
Karlskoga-Kuriren
: Motiverad Erik näste man in
Svartvitt: Nilsson: ”Måste spela matcher regelbundet”

2 kommentarer – kommentera

Anonym

Jag tycker det är utmärkt att både Degerfors och Örebro kan ha ett utbyte, det tjänar bägge föreningarn på

Anonym

Jag tycker det är bra att både Degerfors och Örebro kan samarbeta när det gäller övergångarna , det betyder rätt så mycket för bägge föreningarna att kunna erbjuda både Allsvenskan samt division 1 fotbollsmöjlighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.