Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Samuelsson kommer nog

Det verkar onekligen som om Peter Samuelssons övergång till ÖSK är nära förestående. Till Karlskoga-Kuriren säger han bland annat ”Får jag chansen måste jag ta den” samt ”Jag har haft en ganska långsam utveckling och känner att jag blir bättre och bättre. Jag vill ge mig själv chansen att se hur långt det kan bära.”

Eftersom han tidigare deklarerat att det står mellan ÖSK och Degerfors, så kan det väl inte finnas mer än ett svar på frågan vad han skall välja. Sugen verkan han onekligen att vara, men ingenting är klart förrän allting är klart och det är det uppenbart inte än.

En sak som förvånar i den här affären är att det tagit så lång tid och sedan gått så väldigt fort. Enligt Degerfors tränare och sportchef Patrik Berger hörde han någonting från ÖSK först i fredags och på måndagen hade allt redan kommit så långt att Karlskoga-Kuriren kunde skriva, att en övergång är nära.

Varför tog det så lång tid för ÖSK att komma till skott? Berodde det på att man först siktat på en annan spelare som man inte lyckades kontraktera och därför gick vidare med sin Plan B. Eller berodde det på att man egentligen inte trodde att Samuelsson var intresserad av en övergång, men att man sedan fick signaler om att han visst var intresserad. En del tyder faktiskt på att det skulle kunna vara det andra alternativet som är det som ligger närmast sanningen. Om kontakten togs i slutet av förra veckan och man nu i princip redan är klara så verkar det som om motparten var klart motiverad att ta steget till andra sidan Kilsbergen.

NA:s halvårsvikarierande journalist Jonas Brännmyr, som tycks ha sina sportjournalistiska rötter någonstans vid Möckelns strand, verkar hur som helst anse, att övergången redan är i hamn och gratulerar i sin krönika både Sportklubb och Samuelsson till densamma.

Brännmyr verkar för övrigt vara en duktig journalist med mer substans i vad han skriver än det fluff som en del av hans kolleger företrädesvis producerar. Förhoppningsvis kan NA knyta honom till sin sportredaktion för en längre period.

Värmlands Folkblad: Skyttekungens svåra sits – överväger ÖSK

Pinboard: Peter Samuelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.