Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK sponsrar Anna Lindberg

ÖSK skriver i ett pressmeddelande, att man träffat ett samarbetsavtal med simhopperskan Anna Lindberg inför hennes satsning på OS i London nästa år.

Det är en insats – eller vad man nu skall kalla det för – som känns märklig på flera olika plan. Mer eller mindre samtidigt som man beslutat sig för att lägga ned den egna verksamheten i talangtruppen, så satsas knappa resurser på en idrottare, som inte har något alls med ÖSKs verksamhet att göra och som dessutom är bosatt i en region, där ÖSK mer eller mindre är ett skällsord för de som är intresserade av fotboll.

Om det nu är så att ÖSK har fått ett överskott i sin ekonomi, som man känner att man skulle behöva göra sig av med på något sätt, tycker jag att det hade varit bättre om dessa medel använts på ett sätt som kommer örebrodistiktets fotboll till del. Till exempel som uppskattningsstipendium till några lovande ungdomar (gärna från andra föreningar) eller genom att man gått in och stöttat någon spelare med örebroanknytning hos KIF Örebro. Dessutom finns det ju ett antal andra grenföreningar i ÖSK-familjen med elitverksamhet som inte har det så fett.

NWT: Anna Lindberg sponsras av fotbollslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.