Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Noteringar från höstmötet

Några osorterade noteringar från dagens höstmöte.


Bra ekonomiskt resultat år 2011 (Jan Karlsson).
* Intäkterna från klubbens samarbetspartners ökade med 5 mkr.
* Publikintäkterna var oförändrade – räddades av Sarajevomatchen
* Kvalmatchen i Europaligan gav i koncernen 1,6 mkr och i ÖSK Elitfotboll ca. 0,8 mkr.
Om jag förstod Jan rätt på den punkten blev det alltså en vinst på 1,6 mkr på kvalet. Utöver intäkterna från hemmamatchen så fick man väl en slant från UEFA också. Att bara hälften av överskottet gick till Elitfotboll borde väl innebära att ett lika stort belopp av någon anledning landade hos ÖSK Fotboll FK.


Bra testvärden (LS).
* Lennart nämnde att de fysiska testvärden som klubbens spelare hade i år var 7-11 procent bättre än förra året.


Aktivare scouting (LS).
* ÖSK har i år sett 97 matcher live i syfte att studera spelare som kan vara intressanta för klubben. Det är en kraftig ökning jämfört med tidigare år. Siffran avser inte bara matcher i Sverige utan i hela Norden.


Bra start på försäljningen för 2012 (JK).
* Försäljningen för nästa säsong har börjat bra. Till och med i torsdags var ökningen likvärdig med den man hade förra året.
Jag är inte riktigt säker på vad han menade med det. Det lät som om den procentuella (eller möjligen krontalsmässiga) ökningen för i år jämfört med förra året är lika stor som den var förra året jämfört med i förfjol. Med tanke på att årets ökning var 5 mkr så är det i så fall en riktigt bra start.


U21-truppen (LS).
* Man kommer att ha 12-14 spelare i U21-truppen. Integrationen mot A-truppen kommer att förbättras med gemensamma träningsinslag samt matcherna i U21-serien. I dessa kan 5 överåriga spelare delta.


Södra Läktaren (JK).
* Man räknar med att denna kommer att kunna ”restaureras” år 2013. I planerna ingår förbättringar av utrymmena på baksidan (kiosker och toaletter).
* Man hoppas kunna höja taket och därigenom få plats för 10-12 loger.
* Media kommer att flyttas till Södra Läktaren. Syftet verkar i första hand att vara, att TV-kamerorna skall visa den förhoppningsvis välbesatta Norra Läktaren. (Den ser ju dessutom lite mera ståndsmässig ut).
* En storbildsskärm kommer förhoppningsvis att kunna placeras på Södra Läktaren redan år 2012. Detta för åskådarna på Norra Läktaren, som ju inte kan se den nya skärmen som placerats där.


Bantad spelartrupp (LS).
* ÖSK räknar med att banta spelartruppen inför nästa år. Detta möjliggörs genom att man även kommer att ha en U21-trupp.
* På årets att-värva-lista står det fortfarande målvakt (1), mittback (1), mittfältare (1-2), central forward (1).
* Man kommer att kunna disponera spelarna från U-truppen även för det allsvenska laget.


Kraftsamling på talangutveckling (LS).
* Man kommer att jobba ändå hårdare med talangutveckling för de yngre åldrarna.
* Talangutvecklare engageras även för åldersgruppen 16-17 år. (För den nya pojkallsvenska truppen, antar jag).
* Man räknar med att scouta och rekrytera aktivare i Örebro på ungdomssidan. (För U21-laget i första hand – om jag förstod det rätt).


Utmärkelser.
Två sparbankscheckar utdelades till Valdet Rama som vann supportrarnas favoritomröstning efter det att alla polska röster rensats bort. Dessutom var han årets bästa målskytt med sina åtta mål. Till årets snyggaste mål röstades dock Fredrik Nordbacks mål mot GAIS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *