Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Läget på mitten

Svartvitt har talat med ÖSKs sportchef Lennart Sjögren om hur han ser på kontraktssituationen för några av ÖSKs mittfältare. Det finns ju några stycken med utgående kontrakt bland annat.

Erik Nilsson.
Sjögren: Han behöver mer speltid för att utvecklas och vår bedömning är att han inte kommer få detta i ÖSK.
Kommentar: Erik anses inte vara tillräckligt bra.

Per Johansson.
Sjögren: Emil Berger och Per Johansson är exempel, där vi sett en bra utveckling.
Kommentar: Per Johansson kommer nog att få en möjlighet att förlänga sitt kontrakt med ÖSK.

Riku Riski.
Sjögren: Riku är ett lån denna säsong och kommer återvända till sin polska klubb efter säsongen. Detta är uppgörelsen. Vill både spelaren och ÖSK ingå ett nytt avtal efter låneperioden blir det som vanligt en uppgörelse med hans nuvarande klubb som vi tar efter säsongen är avslutad.
Kommentar: När Riski lånades uppgav polska media att det fanns en option på en försäljning. Men det verkar vara som i fallet med Kim Olsen, att optionen är med klubben och inte med spelaren. Vilket på sätt och vis är naturligt, även om det kan kännas surt om klubben inte kan ta in den spelare man vill ha på grund av att man inte kommer överens om de personliga villkoren.

Ari Skúlason.
Sjögren: Vi har valt att inte kommentera vilka spelare vi vill rekrytera då det finns en konkurrens om spelare mot andra klubbar som vi inte vill upplysa.
Kommentar: Har svårt att förstå denna kommentar i det här sammanhanget. Alla allsvenska sportchefer lär redan veta att Skúlason har ett utgånde kontrakt.

Johannes Skoglund.
Sjögren: Vi ska prata med Johannes efter säsongen för att diskutera hur vi båda vill gå vidare.
Kommentar: Betyder nog att ÖSK nog egentligen helst ser att han stannar kvar i Köping.

Denis Abdulahi.
Sjögren: Om inget annat blir överenskommet så fortsätter han enligt avtal. Men vi kommer utvärdera säsongen med spelaren. Viktigt att Denis i sin unga ålder får mer speltid.
Kommentar: Det verkar som om man inte ser någon framtid för Denis hos ÖSK och helst skulle se att han finner ett annat alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.