Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alvbåge lämnar

111006 em. Alvbåge till Göteborg!
Då var det klart. John Alvbåge går till IFK Göteborg med vilka han skrivit ett fyraårigt kontrakt. Vi får se om han får mer speltid den här gången i sin favoritklubb.

IFK Göteborg: Det känns som att komma hem
Lasse Wirström (NA): Allt står inte rätt till i ÖSK
FotbollDirekt: Gerzic: ”Nu vill jag se Noring i ÖSK”
TT (Fotbollskanalen): Alvbåge: ”Jag stod i klacken och såg Milds tacklingar”
IFK Göteborg: Alvbåge i Bebbens Hörna (video)

111006 fm. Alvbåge till Göteborg?
Fotbollskanalen skriver idag, att John Alvbåge är klar för IFK Göteborg och att han kommer att presenteras vid en presskonferens senare under dagen. Än så länge är de ensamma om vad som väl än så länge måste karaktäriseras som ett rykte.  Men när övergångar gått så långt att det drar ihop sig till presskonferenser brukar de flesta pressorgan gissa rätt. Ja gissar gör de nog inte utan de har väl någon välinformerad uppgiftslämnare.

Balkander (Göteborgs-Posten): Vågar Alvbåge välja Blåvitt igen?

Övergången (om det nu är en sådan på gång) både förvånar och gör det inte. Att John Alvbåge är på väg att lämna klubben har man väl anat en tid. Inte minst på grund av Alvbåges försäkringar i olika sammanhang att han inte funderar speciellt mycket på sin fotbollsmässiga framtid utan koncentrerar sig på höstens spelprogram.  Att det inte blir en utlandsflytt förvånar inte heller. Klubbarna nere i Europa tar inte in målvakter mitt i sina säsonger om man bortser från skaderelaterade värvningar. Att det blir IFK Göteborg förvånar mig. De har ju i Erik Dahlin en ung (22-år), mycket bra och fortfarande utvecklingsbar målvakt som de flesta allsvenska klubbar skulle vara glada över att ha i sitt mål.  Alvbåge å sin sida är också en bra målvakt, men utvecklingsässigt har han stagnerat sedan han kom tillbaka till Örebro.

Jag hade nog trott att det i första hand var Djurgården eller IFK Norrköping som stod först i kön. Djurgården är ju definitivt på jakt efter en ny förstemålvakt och i Peking verkar man inte nöjda med de man har.  AIK såg också länge ut som ett alternativ, men efter Banguraförsäljningarna har de nog råd att ha kvar Turina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.