Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fortsatt dödläge beträffande Alvbåge

John Alvbåge har en del att fundera över - till exempel om han skall acceptera ÖSKs erbjudande eller dra vidare.

Papperstidningen skriver idag en artikel om förhandlingsläget mellan ÖSK och John Alvbåge. Av allt att döma händer det inte så mycket just nu.
– Våra samtal fortgår, det är precis samma status som tidigare, säger Lennart Sjögren till NA.

Samtidigt passar sportchefen på att bekräfta att diskussioner förs med flera andra målvakter och att de kan komma att tacka nej till Alvbåge.
– Vi både tittar och pratar med andra intressanta målvakter. Hittar vi en annan målvakt sitter vi inte och väntar på John, då går vi vidare. Vi kommer inte att sitta och vänta in honom.

Allt det här vet säkert John om så det är inte för att öka pressen på honom, som Lennart Sjögren går ut via lokalpressen med den här informationen. Snarare kan det vara ett försök att vänja klubbens supportrar vid tanken att Johns tid i ÖSK snart kan vara över (för den här gången).

Eftersom John ännu inte gjort klart med någon annan klubb för nästa år får man väl tyda det som att han ännu inte fått något erbjudande som han tycker är bra nog. Det behövs nog en rejäl slant för att han skall tycka att det är värt att bryta upp från Örebro. ÖSKs påstådda vilja, att teckna ett kontrakt med någon annan sätter onekligen en hel del press på honom. En vacker dag står han kanske utan en fortsättning i Örebro och utan något annat som han tycker är tillräckligt bra. Tidigare har IFK Göteborg nämnts som en tänkbar destination. Men med tanke på Erik Dahlins fina insatser sedan han kom in är de kanske inte lika intresserade. John löper där dessutom risken att få ta en bänkplats om göterborgarna väljer att satsa på sin unga talang.

Av övriga allsvenska klubbar borde det vara Djurgården som skulle kunna tänkas vara intresserade – de skall göra sig av med Pa Dembo Touray och de behöver bevisligen en ny målvakt. Jag skulle även kunna tänka mig att även Norrköping kan vara intresserade. Men båda dessa klubbar riskerar fortfarande att åka ur allsvenskan, så om det är någon av dem som står på John lista över tänkbara framtida arbetsgivare kan jag förstå att John avvaktar.

Lite senare på dagen.
NA:s digitala utgåva följer upp frågan efter ett samtal med John Alvbåge. John vill dock inte uttala sig om läget mer än i väldigt allmänna termer.
– Det är inga problem. Jag förstår hur de tänker och de förstår hur jag tänker. Jag har all respekt för dem. Jag älskar ÖSK och de gillar mig, vi får se var det landar, säger Alvbåge till tidningen.

De två parterna fortsätter alltså att försöka vänta ut varandra för att se vem som blinkar först eller får en ny kontraktspartner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.