Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Arbetstillstånd klart för Bedoya

110817. Oklart förhandlingsläge.
Jag hade nog trott att Bedoya-affären skulle vara klar när jag slog på datorn idag på morgonen. Det var den inte och det finns olika budskap om var man står förhandlingsmässigt för tillfället. Till Svartvitt säger Alejandros agent Patrik Mörk, att förhandlingarna går framåt. Mörk, som ju representerar spelaren och inte någon av klubbarna är dock själv knappast med vid förhandlingsbordet.

På Herald Scotlands websida kan man nu på morgonen läsa, att de dumsnåla skottarna är konfunderade över att ÖSK inte vill acceptera deras bud på ca. 2 mkr.

På den nivån tror jag dock inte att det blir någon affär. Med placeringsbonusar och en potentiell cupvinst är Bedoyas medverkan värd mer än så för ÖSK.

110816. Rangers hoppas göra klart om Bedoya.
De dumsnåla skottarna i Glasgow Rangers försöker nu att i sista ögonblicket göra klart med både ÖSK om Alejandro Bedoya och Liverpool om mittbacken Danny Wilson. Den senare kan tas in i truppen på en speciell europaligskvot för egentränade spelare, vilket öppnar för att man även skall kunna få med Alejandro i sin europeiska trupp. Kommer man inte överens med Liverpool om Wilson måste en ”extern” mittback rekryteras och då finns det ingen plats för Alejandro, vilket väl gör att det inte blir lika angeläget att ta in honom redan i höst. För att få spela i europaligan måste hans namn vara registrerat hos UEFA senast vid midnatten mellan onsdag och torsdag. Men dessförinnan måste även hans skotska registrering vara klar. Vilket nog sammantaget innebär att affären måste göras klar idag. Han skall ju rent fysiskt få tid att ansluta sig till truppen också.

Daily Record: Rangers’ bid to land USA midfielder Alejandro Bedoya ’touch and go’ as clubs haggle over early release
Mail Online
: Rangers aim for quick double swoop for Wilson and Bedoya

110815 kväll. Slutbudet slut redan efter en dag.
Enligt de senaste uppgifterna från den skotska televisionens nyhetssite har förhandlingarna nu återupptagits mellan ÖSK och Glasgow Rangers. Tydligen (eller möjligen) har skottarna ändrat sin fokus igen. Enligt STV vill Rangers göra klart med ÖSK om Bedoya tills på onsdag förmiddag, eftersom då är det den sista möjligheten för dem att registrera en tillkommande spelare för sin trupp för Europaligan.

STV: Rangers and Orebro remain in talks over Alejandro Bedoya deal

110815. Bedoya inte längre högsta prioritet.
För några dagar sedan spekulerades det i skotska media om att Rangers var väldigt intresserade av att göra klart Bedoya-affären med ÖSK så snabbt som möjligt. Anledningen skulle vara att klubben ville ha övergången genomförd i tid för Europaligsmatchen mot slovenska Maribor på torsdag. Nu har man dock fått andra prioriteringar. Rangers har drabbats av en akut mittbacksbrist efter en skada och i dagsläget är det således ytterligare en mittback som man försöker få in i truppen.

Därför kommer man troligen att ligga lågt med ett nytt bud på Bedoya. Det kommer nog att handla om att köra den förhandlingen ända in i kaklet. Skottarna verkar tro att ÖSK till sist kommer att falla till föga och sälja Bedoya före månadsskiftet, medan ÖSK tycks anse, att det är värt en hel del att få ha honom kvar.

heraldscotland: Bartley injury sparks 48-hour race to sign defender
EveningTimes: Ally McCoist in race to sign defender


110814. Rangers har lagt slutbud
.

NA skriver, att Glasgow Rangers har lagt sitt sista bud på Alejandro Bedoya. Ett take-it-or-leave-it erbjudande med andra ord. Förmodligen ligger inte det nya budet på en nivå som ÖSK kan acceptera. Skottarna kör hårt, alldeles för hårt för att få ut Bedoya genom det här transferfönstret. Jag tror att de läser ÖSK felaktigt. De tror att ÖSKs säsong i princip är avslutad – att klubben inte längre har något kvar att spela för. Därför borde ÖSK, enligt skotskt logik, sälja Bedoya redan nu även för en (relativ) struntsumma.

Jag tor som sagt, att skottarna läser ÖSK fel. ÖSK har fortfarande en hel del att spela för. Varje förbättring av placeringen i allsvenskan ger en högre bonusbetalning. Och ÖSK, klubben som aldrig vunnit något, har faktiskt fortfarande chansen att vinna svenska cupen, semifinalister som man är. Därför betyder Bedoyas närvaro fortfarande en hel del för ÖSK.

Nu tror jag iofs. inte att slutbudet nödvändigtvis är ett slutbud. Det är fortfarande två veckor kvar innan fönstret slås igen. Går Rangers vidare i Europaligan kommer behovet av en bredare trupp att accentueras. Går det dåligt i den skotska ligan kommer de att vilja fylla på spelartruppen redan nu. I så fall kommer ett nytt bud att komma som ett brev på posten.

110813.

MailOnline: Exclusive: Bedoya bid has to get bigger, Swedes warn Rangers

No short corners: A strange strategy

Svartvitt: ”Rangers spelar hardball”

110812. kväll. Vad håller Rangers på med?

De skotska giganterna verkar enligt NA, använda sig av en minst sagt märklig förhandlingstaktik. Istället för att höja det bud som ÖSK redan en gång förkastat, så halverar man det. De verkar tro att ÖSK är desperata att sälja sin spelare. Men det är nog ÖSK inte alls. Det är värt en hel del för ÖSK att kunna ha kvar Alejandro säsongen ut. ÖSK har enligt NA, svarat med ett nej tack men samtidigt lämnat ett motbud. Fortsättning lär följa.

Det är möjligt att de bud som ÖSK förkastat lämnades innan AB skrev sitt förhandskontrakt med Rangers. Om det är på det viset skulle man kunna förstå skottarnas sänkning av priset. De tror i så fall, att ÖSK nu värderar AB lägre på grund av att han redan är ”förlorad”.

110812.

I Skottland skriver man idag, att Alejandro Bedoya nu fått ett skotskt (storbrittaniskt?) arbetstillstånd beviljat. Han får alltså spela fotboll mot betalning i Skottland (Storbrittannien?). Glasgow Rangers är väldigt heta på gröten och skriver på sin hemsida, att man kommer att kontakta ÖSK på nytt och att man hoppas ha Bedoya tillgänglig för spel redan till europaligmatchen mot Maribor nästa vecka.

Det senare uttalandet förvånar en del. Antingen är skottarna fruktansvärt dåliga förhandlare eller så har man redan bestämt sig för att betala vad ÖSK har begärt tidigare. Gör man det så bör det ju inte finnas några hinder från ÖSKs sida mot en snabb övergång. Om man kommer in med ett lägre bud blir det ju förhandlingar och då kan man inte vara säker eller ens hoppas på att kunna spela Bedoya så snabbt.

Hos ÖSK känner man till att Alejandro fått sitt arbetstillstånd, men har enligt NA ännu inte fått något nytt anbud från skottarna.

STV: Rangers to try again for Alejandro Bedoya as work permit is granted

Glasgow Rangers: Gers Set For Double Deal

Fotbolltransfers.com: Örebro SK om Bedoya: ”Ersättarna finns i truppen”

NA: Klartecken för snabb Bedoyaflytt till Skottland

No short Corners: The verdict’s in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.