Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bedoya till Glasgow Rangers

110801. Bedoya vill flytta nu, men förstår ÖSKs situation.
Den skotska tidningen Evening Times har intervjuat Alejandro Bedoya beträffande hans övergång till Rangers. Alejandro säger att han helst vill genomföra flytten redan under detta transferfönster, men också att han har förståelse för hur ÖSK ser på situationen.

110801. Olika bud om Bedoyabud.
Det förekommer olika uppgifter om var de eventuella förhandlingarna om Alejandro Bedoyas övergång till Glasgow Rangers står. Enligt en skotsk TV-nyhetssite så påstods det förra veckan att Rangers lagt ett nytt något högre bud. Detta verkar inte att stämma eller möjilgen rörde det sig om en förhandlingstrevare.

Idag kommer det nämligen uppgifter om att nya förhandlingar inte har kommit igång. Enligt internetsiten MLS.com är det ÖSK som skall ta initiativet till nya förhandlingar, vilket man uppenbarligen inte gjort. Enligt siten Skysports är det dock så, att det är ÖSK som väntar på ett högre bud från Rangers.

Parterna har fortfarande en månad på sig att komma överens. Det skotska transferfönstret stänger den 31 augusti. Värdet på spelrättigheterna minskar dock förmodligen efterhand eftersom det skotska ligaspelet redan börjat. ÖSK å sin sida skulle nog helst vilja ha ytterligare två segrar innan man släpper sin amerikan. Med 32 poäng har hsitoriskt sett fortsatt spel i allsvenskan vara säkrat.

110726. Nytt bud på Bedoya?
Skotska TV-nyhetssiten STV tror sig veta, att Rangers återkommit med ett nytt bud i ett försök att få loss amerikanen redan i detta transferfönster. Det nya budet tros ligga på 400.000 GBP, vilket motsvarar ca. 4 miljoner kronor.

Jag tror dock inte att ÖSK släpper iväg honom under 5 mkr. Paulinhos fina arbete som mittfältare i de senaste matcherna gör möjligen att ÖSK inte håller lika hårt i Alejandro. Men under fem går man knappast.

110725. Rangers vill ha Bedoya nu (=snart).
NA skriver, att Glasgow Rangers vill få ut Alejandro Bedoya genom nuvarande transferfönster. I en artikel på klubbens hemsida skriver man:

Meanwhile McCoist confirmed that Rangers remain interested in St Johntone midfielder Murray Davidson and indicated that he would like to sign American star Alejandro Bedoya permanenty.. Rangers had an offer for Davidson turned down last week but they have agreed a pre-contract with Bedoya who will join from Swedish outfit Orebro in January. McCoist said: ”I am not quite sure where we are with Davidson but we did have an offer turned down. ”In an ideal world we would like to do a deal with Orebro so that Bedoya can join us now butt we will need to wait and see.

Vad det är som McCoist väntar på framgår dock inte. Det kan ju båda vara att ÖSK faller till föga och genomför transaktionens på Rangers villkor eller att man från Rangers sida tar upp förhandlingarna igen och närmar sig ÖSKs uppfattning om vad spelaren är värd.

BBC Sport: Rangers keen on early Alejandro Bedoya arrival

110723.
NA skriver, att ÖSK ville ha ca. 6 mkr samt att spelarens agent Patrik Mörk hävdar, att Bedoya inte ville gå som Bosman.

NA:s Anders Uddling tycker i sin krönika, att ÖSK gjorde rätt som tackade nej till Rangers bud.

110722. Tre miljoner för Bedoya inte nog.
NA uppger, att det bud på Alejandro Bedoya som ÖSK tackade nej till inte var värt mer än 3 miljoner kronor. Nu är ju Rangers inte en klubb med speciellt bra ekonomi så jag kan förstå att man tog en rövare genom att lägga ett riktigt skambud. Mer förvånande än det är väl det faktum, att ingen annan klubb höll sig framme med ett bud som bättre stämde överens med ÖSKs egen värdering.

För Alejandros egen del känns övergången till den skotska ligan inte på något sätt klockren. Rangers spelar förvisso ofta i Champions League, men den inhemska ligan är svag och domineras av endast två lag. Det är ju i allmänhet också spelare på nedgång i sina karriärer som går dit. Henrik Larsson har förvisso spelat i Celtic, men han var något av ett undantag. Jag tycker att Alejandro med sin löpstarka spelstil hade passat utmärkt i tyska Bundesliga, där han varje vecka ställts inför tuffa och utvecklande matcher. I Skottland blir det väl bara i lokalderbyna mot Celtic, som det kommer att hetta till.

110721. Alejandro till Rangers.
Alejandro Bedoya som hade ont i foten och inte kunde resa med till Sarajevo reste i stället till Glasgow, där han nu kommit överens om någonting. Han twittrar nämligen:

In Glasgow n just agreed to terms w/ Rangers! Crossing fingers Work Permit goes through! Thanks for the support!

Tydligen klarade sig foten igenom läkarundersökningen. Exakt vad som gäller lär väl visa sig under kvällens lopp. Nu eller efter säsongen är den stora frågan.

Tillägg: Enligt Aftonbladet går han som Bosman efter säsongens slut.

Glasgow Rangers: Bedoya Deal Agreed

NA: ”Det känns otroligt bra”

110720. kväll: Rangers kan vänta till januari.
STV skriver, att Rangers kan tänka sig att vänta till januari med att få in Alejandro i truppen. I så fall hoppas man kunna skriva ett förhandskontrakt med honom för att knyta honom till sig. Med mindre än 6 månader kvar av hans kontrakt är det möjligt att diskutera sådant direkt med honom utan någon inblandning från ÖSKs sida.

110720.
Enligt engelska Mail Online har Glasgow Rangers fått se ett bud på Alejandro Bedoya avslaget av ÖSK. Tidningen skriver:

Bedoya has been tracked by Ibrox scouts in recent months and McCoist moved earlier this week to try to secure his signature. That initial offer was turned down, however, and it remains to be seen if Rangers will bid again.

Enligt ÖSKs Magnus Sköldmark var budet på Alejandro för lågt för att ÖSK skulle tycka att det var intressant. Klubben tror att Rangers nog skulle kunna vara en bra klubb för honom, men tycker att hans värde ökat under vårsäsong och Guldcup.

NA: ÖSK nobbade Rangers

Om det trots allt skall bli en affär med Rangers så kommer den troligen väldigt snabbt. Senast kl 11:00 i morgon skall Rangers namnge sin trupp för Champions League(kvalet) och tills dess vill man säkert ha klart med sina nyförvärv. Frågan är dock om man kommer att hinna göra klart övergången även om klubbarna blir överens. Dessutom skall ju Rangers och spelaren förhandla fram inbördes villkor också.

STV: Orebro reject Rangers bid for Alejandro Bedoya

  • 1 kommentar – kommentera

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.