Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dubbla torsdagsförluster

ÖSK gick på två bakslag igår. Dels förlorade laget cupmatchen mot FK Sarajevo, dels förlorade man Alejandro Bedoya, som efter säsongen går till Glasgow Rangers utan någon ersättning till ÖSK.

På sätt och vis tycker jag att med tanke på ÖSKs på gränsen till utsatta tabelläge, så var det bäst att det gick som det gick. Enklast att hantera är förlusten i Europacupen. ÖSK har för närvarande på grund av bland annat skadesituationen inte en trupp som på ett rimligt sätt klarar av dubbla uppdrag. Fortsatt spel i Europaligan skulle förmodligen ha brandskattat truppen ytterligare och försvårat den allsvenska uppgiften, som ser tuff ut redan som den är. Att laget i nästa omgång lottats in i en återvändsgränd med Sparta Prag som motståndare gjorde även det, att fortsatt europaspel tedde sig tämligen utsiktslöst. Lika bra att det tog slut som det gjorde och att truppen nu kan koncentrera sig på allsvenskan.

Att ÖSK inte får några pengar för Alejandro Bedoya känns riktigt surt. Man tycker ju att ett övertagande av nyttjanderätten till en amerikansk landslagsman borde kunna vara värt mer än de 3 mkr som Rangers erbjöd och som ÖSK tackade nej till. Helt rätt gjort av ÖSK att tacka nej, tycker jag. Alejandro är så pass viktig för ÖSK, som ju verkar vara på väg att riskera att på allvar dras in i en allsvensk nedflyttningsstrid. Om Alejandro kan bidra till att ÖSK lämnar de mest hotande allsvenska nivåerna bakom sig så är det värt betydligt mer än 3 mkr.

Att åka ur allsvenskan skulle innebära inte bara en sportslig utan även en ekonomisk katastrof. Det har ÖSK inte råd med. Man kan ju vända på frågeställningen och fråga sig om ÖSK i dagsläget skulle vara beredda på att betala 3 mkr för att vara säkra på att kunna fortsätta att spela allsvensk fotboll även nästa år. Det är nog inte så många som svarar nej på den frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.