Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almebäck till Club Brügge

110608.
Så blev då affären med Micke Almebäck klar. Han går till Club Brügge på ett fyraårskontrakt. ÖSKs ersättning är inte officiell men lär ligga i storleksordningen 500- 550 tEuro, alltså lite drygt 5 miljoner kr. Dessutom lär det finnas en vidareförsäljningsklausul, vilket är positivt med tanke på den långa kontraktstiden. Fortsätter Micke att utvecklas hinner han bli såld innan hans kontrakt har gått ut. Bra var det också att försäljningen kom så pass tidigt eftersom det ger ÖSK mer tid att finna en ersättare.

ÖSK: Almebäck till Club Brügge
NA: NA avslöjar: Almebäck såld
NA: Bara tre veckor kvar i ÖSK – men fortsätter ändå starta
NA: Almebäck berättar om flytten
Het Laatste Nieuws : Club Brugge strikt Zweedse verdediger Michael Almebäck
RTBF: Almebäck, 7e transfert brugeois

110607. Rykten även i Belgien.
Nu ryktas det även i Belgien om att Michael Almebäck kan vara på väg till Club Brügge. Oklart dock om det är ett så att säga självständigt rykte eller om man helt enkelt återger vad som skrivits i Sverige under de senaste dagarna. Det är i alla fall den flamländska nätsiten Belgiumsoccer.be som skriver, att klubben är intresserad av vår Iron-Mike. Enligt artikeln finns det även intresse för Almebäck från Heerenveen, Feyenoord, AZ Alkmaar, Groningen och italienska Catania. Men, skriver man, Brügge förhandlar för tillfället både med klubben och med spelaren. Det pris som anges är 500.000 euro (ung. 4,5 mkr) plus vidareförsäljningsklausul. Det tycker man i Belgien är billigt.

110603. ÖSK överens med Brügge.
Enligt NA, som påstår sig ha en källa, så är ÖSK och den belgiska klubben nu överens om villkoren för övergången. Tidningen skriver att ÖSK kommer att få 5 mkr samt en 20-procentig vidareförsäljningsklausul. Hyfsade pengar för ÖSK med tanke på omständigheterna, men småpotatis på den europeiska transfermarknaden. Om tidningen har rätt så är det enda som nu återstår att klubben och Micke kommer överens om de personliga villkoren.

110530. Brügge rycker närmare.
Enligt Aftonbladet verkar en övergång för ÖSKs mittback till Club Brügge komma allt närmare. Enligt tidningen skall klubbarna nu ligga mycket nära varandra i förhandlingarna. Övergångssumman lär bli i storleksordningen 5 mkr. Efter att ha sett Almebäck i går snubbla ytterligare några gånger med bollen, då han hamnade i närkamp med motståndare känns det som en acceptabel övergångssumma. Micke är snabb men det brister en hel del i man-mot-man spelet. En tidig överenskommelse om en övergång skulle innebära att ÖSK får mer tid på sig för att kontraktera en ersättare.

110521.
Enligt Aftonbladet finns det ett konkret intresse för Michael Almebäck från den belgiska fd. storklubben Club Brügge.

Lennart Sjögren bekräftar intresset från Belgien, men säger också till tidningen att det finns intresse från andra håll också.

Micke tycker för egen del, att Belgien skulle kunna vara en bra nästa anhalt i hans fotbollskarriär.

Bloggen tycker för sin del att visserligen är Brugge säkert en väldigt trevlig stad att bo och spela fotboll i, men att Micke nog borde höja sin ambitionsnivå ett snäpp till holländsk nivå.

1 kommentar – kommentera

Michael Lundberg

Kan väl delvis hålla med dina synpunkter i detta inlägg. Tycker dock inte att Brugge vare sig är en klubb eller stad att spotta på och också mycket väl kan dra till sig blickar från andra ytterliggare större klubbar och ligor. Även om klubben inte kan jämföra sig med Ajax eller Feyenoord så håller man väl så god klass som de övriga lagen i den Nederländska ligan.

När det gäller den kritik som Almebäck fått i år har många kritiker valt att fokusera på de trots allt ganska, men tyvärr rätt avgörande,  fåtaliga misstag Micke gjort.  Man får  inte glömma de andra 88 minuterna som han varit utomordentligt duktig och mer ofta än sällan städar upp efter höger ytterback som ligger för högt eller fel i sin position. Även Wikström har gjort sina missar men får inte höra det lika ofta. Förmodligen för att man inte ställer samma krav.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.