Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten klarar sig utan Bedoya

FotbollDirekt har intervjuat Sixten Boström för att höra med honom om hur han tror att ÖSK kommer att klara sig utan Alejandro Bedoya. Att han blir uttagen till det amerikanska landslagstruppen för Guldcupen verkar rätt givet, även om det inte föreligger någon officiell bekräftelse på detta ännu. Om USA skulle gå hela vägen så kommer Alejandro att missa cupmatchen mot Åtvidaberg samt fyra allsvenska matcher plus distriktscupmatchen mot Lillån. (Just den sista matchen borde vara viktig för Alejandros del. Det var nämligen hans straffmiss på Sköllervallen i finalen för två år sedan, som gjorde att Jörgens dåvarande jättedödare Sköllersta verkligen gjorde skäl för namnet). Men åter till ämnet.

Sixten säger till FD, att han inte ser några större problem med bortavaron. Det finns andra som kan spela på den positionen och så nämner han Tommy Wirtanens och Fredrik Nordbacks namn samt säger att det finns ytterligare någon eller några spelare (i första hand Paulinho och Per Johansson, antar jag) man kan sätta in på mittfältet.

Inte blir man så mycket klokare av det uttalandet. Rimligtvis kan inte Sixten säga att spelet nog kommer att rasa i Alejandros frånvaro, även om han skulle tro så. Det mesta tyder väl på att det blir Tommy som får ta över positionen, i alla fall så länge som Paulinho vikarierar för Andreas Haddad. Fast det är kanske (vid närmare eftertanke) inte är säkert att Paulinho passar in i Bedoya-rollen. Han är nog inte lika rörlig och konditionsstark. Det kanske är därför som Sixten indikerar, att man kan vända på spelsystemet. Det skulle väl i så fall innebära att man jobbar med två mera defensivt inriktade mittfältare och en topp som inte behöver jobba så mycket bakåt. Den rollen skulle säkert passa Paulinho alldeles utmärkt.

1 kommentar – kommentera

Michael Lundberg

Ja, jag tolkar att ”vända på spelsystemet”  innebär samma sak som dig. Ett annat alternativ är att återgå till det gamla mittfältet Nordback-Kilen-Gerzic och jag undrar om inte det ligger närmast till för Sixten i slutändan ändå. 

Annars skulle det kännas intressant med Pauhlino (eller Rama) som släpande spets. Man kanske inte allt för mycket ska låsa sig fast att ersätta en Bedoya med en Bedoya-liknande spelare. För det har egentligen inte ÖSK. Närmast är väl Per J som jag ser det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.