Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra drag på årsabonnemangen

ÖSK sätter nu in en andra stöt i försäljningen av ”års”-abonnemang. Klubben erbjuder återstående 10 matcher till ett pris på 2350 kr för fullprisbetalande åskådare. Lite lurigt är det väl att man i den publicerade tidningsannonsen lägger ut priset 1800 kronor, vilket är det pris som tillämpas för de sämre röda platserna. Sedan är väl frågan om det erbjudna priset är tillräckligt attraktivt för att locka någon att köpa korten – speciellt om de tillgängliga platserna inte är speciellt bra. Skulle man köpa motsvarande 10 biljetter ”i lösvikt” skulle kostnaden bli 2500 kr (gul) resp. 2000 kr för den röda.

Givetvis är det bra, att man nu har så pass stor flexibilitet i platsbokningarna att man kan komma med den här typen av erbjudanden. Nästa steg borde vara biljetterbjudanden som inte nödvändigtvis löper säsongen ut, typ sommarbiljetter för månaderna juni, juli och augusti eller speciella köp-tre-betala-för-två kampanjer, där man låter en av de tre biljetterna avse en match, som man ändå inte räknar med att få så mycket publik på (typ Trelleborg eller Mjällby). Med gott om sittplatser tillgängliga på Östra Läktaren borde inte sådana biljetter vara omöjliga att erbjuda med tanke på att det finns gott om platser på den Östra Läktaren.

Eftertraktat plastkort

110408 – 5020.
Uppdateringen av årskortsräknaren sker inte så ofta, men idag (eller om det var igår) har den tagit ett ordenligt kliv. Nu står den på 5.020, vilket innebär att ÖSKs målsättning om mellan 4.800 och 5.000 sålda årsabonnemang uppfyllts med en viss råge. Förra året sålde man 4.480 årskort, viket innebär att årets ökning blir minst ca. 12 %. Gôtt mos.

110331 – 4599.
Papperstidningen skriver idag, att det är rekordstort intresse för ÖSKs årsabonnemang. Klubben räknar med en ökning på uppemot 500 kort jämfört med förra året då man sålde 4.480 stycken. I år tror och hoppas man på att försäljningen skall landa någonstans mellan 4800 och 5000. Av de biljetter som så här långt sålts är ca. 1800 företagsbiljetter, som ingår i de olika paket som klubben säljer till sina samarbetspartners.

110311 – 4384.
Svartvitt har varit i kontakt med ÖSKs Jan Carlsson för att reda ut hur årets försäljning av säsongsabonnemang står sig gentemot tidigare års. Rätt så bra visar det sig.

110307 – 4336.
ÖSK kampanjar i år för att försöka få sålt så många  årsabonnemang. som möjligt. Förutom en annons i lokalpressen på John Alvbåge kan man på en kampanjsida hos ÖSK förutom en ovanligt smutsig Michael Almebäck (det finns väl ingen lera på Behrn) även kolla in en räknare, som talar om hur många årsbiljetter som sålts. Räknaren uppdateras med ojämna mellanrum och idag var det en sådan ojämn dag, då totalen skuttade iväg från 4049 till 4336.

Om man vill undvika att besöka ÖSKs fortfarande obeskrivligt tröga hemsida, men ändå vill ha koll på läget kan man kolla siffran i bloggens högermarginal.

Kampanjargument.

 

3 kommentarer – kommentera

Marta

jättekul att det är drag på biljettförsäljningen. Vet du hur det ser ut om man jämför med tidigare säsonger? Har för mig vi låg runt 4000 -2010.

Krille

Den här bloggen är en fantastisk service. Du är en hjälte, basatt du vet. Konstaterar gillande att Örebro hockeys avslutningsmatch i kvalserien spelas i Ängelholm, hade kunnat bli en jobbig krock med hemmapremiären annars. Nu hoppas vi på lapp på luckan.

Annellill

Jaa, jösses vad skitig han var Almebäck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.