Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Isländskt resebrev

Bloggen har fått en liten rapport från Boris Lumbana om hur det gått med flytten och anpassningen till (fotbolls)livet på Island. Det verkar flyta på riktigt bra för Boris, vilket inte förvånar. Han klarar av det mesta.

Boris skriver:
Livet här på Island rullar på riktigt bra faktiskt jag har hunnit med att spela 2 tävlingsmatcher för KA Akureyri som de heter, första matchen var en cup match som vi vann med 3-0 kunde ha vunnit med betydligt mer mål än så men bollen ville inte in, och i den andra matchen så var det premiär för liga spelet och vi mötte då ett lag som heter Leiknir på bortaplan de ska tydligen vara ett topplag i vår serie. Men vi åkte dit och lyckades ge dem en bra match och vi kontrollerade matchen väldigt mycket men lyckades aldrig trycka dit bollen så den matchen slutade 0-0.

Men jag måste säga att de var väldigt intressant att se vilket tempo vi höll under hela matchen det hade jag inte förväntat mig av den isländska ”superettan” så det var en positiv överraskning. Matchen i sig tycker jag som sagt var väldigt bra och när jag tänker på min egen prestation så kändes det väldigt bra och man känner att så fort självförtroendet är på plats så kan man spela väldigt avslappnat och bara få träna på de sakerna som man vet att man behöver för att kunna ta nästa steg, så jag tror att detta kommer att bli en väldigt positiv erfarenhet för min del.

Om man ser till livet utanför fotbollen så känner man att de blir bättre för varje dag som går, det isländska folket är ett öppet folk och de vill gärna lära känna en och de ställer mycket frågor osv. Så det har ju gjort vistelsen här betydligt enklare och grabbarna i laget är väldigt schyssta och ställer upp om man behöver skjuts någonstans så jag har blivit omhändertagen på ett helt nytt sätt från vad man är van mot. Sedan tycker jag att det är väldigt kul att jag får uppleva en annan kultur, och att bara få se hur en annan klubb bedrivs till skillnad från den klubben jag kommer ifrån är ju erfarenhet det också. Som sagt jag tror att jag kommer att lära mig väldigt mycket nya saker här på Island så jag ser fram emot min tid här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *