Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bedoya och USAs landslag

110419. Bradley på Behrn Arena.
Den amerikanske förbundskaptenen fanns på plats då ÖSK mötte Gefle IF. Amerikanen fick se många mål av vilka ett gjordes av Alejandro. NA talade men honom och det verkar som om han mycket väl kan tänka sig att ta ut Alejandro till den centralamerikanska Guldcupen. Detta innebär i så fall att Alejandro kommer att missa ett antal junimatcher för ÖSKs del. Dags för Sixten att fundera över hur han skall ställa upp sitt lag utan den löpstarke amerikanen?

110330. Ingen landlagsplats för Bedoya?
Den amerikanska förbundskaptenen Bob Bradley har kallat in en trupp på 24 spelare för ett träningsläger som avslutas med vänskapsmatcher mot Argentina och Paraguay. Alejandro Bedoya som vid det här laget har börjat vänja sig vid att få kallelser till dessa sammandragningar får den här gången stanna kvar i Örebro. Kanske lika bra det sett ur ÖSKs synvinkel, eftersom sammandragningen i hög grad kolliderar med ÖSKs avslutande förberedelser inför årets allsvenska. Det amerikanska lägret startar på söndag den 20 mars och avslutas med matcherna mot Argentina den 26 mars och Paraguay den 29 mars.

US Soccer: Bradley Names 24 Player Roster to Prepare for Friendlies against Argentina and Paraguay
SB Nation: Youth Highlights USMNT Roster For Argentina, Paraguay Friendlies

Lägret anses vara den sista finslipningen inför det amerikanska landslagets huvudevenemang i år, som är CONCACAFs Gold Cup som spelas på amerikanskt hemmagräs mellan den 5 och 25 juni. Vad det här betyder för Alejandros landslagmöjligheter är det svårt att ha någon egentlig uppfattning om. Jag har inte känslan av att han gjort bort sig på något sätt, men konkurrensen på det amerikanska mittfältet är hård, speciellt som Jermaine Jones är tillbaka efter sin skada.

Det är väl två saker som ligger Alejandro i fatet.

– Han har ingen naturlig plats i det amerikanska spelsystemet. I ÖSK spelar han med stor framgång som en dynamisk tvåvägsspelare på ett centrerat mittfält i Sixtens 4-3-3 uppställning. Det är inte så många andra lag som spelar på det sättet och därför måste han för att få spela i landslaget kunna fogas in i en annan spelidé. Detta verkar ha lett till att han i det amerikanska landslaget som väl spelar 4-2-3-1 oftast hamnat som kantspelare – en position där man inte kan dra nytta av hans egenskaper på samma sätt som när han får operera centralt (inbillar jag mig).

– Hans målskytte är inte tillräckligt bra för en offensiv spelare. Han måste börja göra fler mål på de chanser han skapar/får.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.