Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alejandro till Birmingham?

110419. Toppar Alejandro Birminghams önskelista?
The Bleacher Report har gjort en sammanställning över vilka spelare som toppar de engelska Premier League klubbarnas önskelistor, nu när deras säsong 2010-2011 går mot sitt slut. Enligt författaren är Alejandro Bedoya det namn som står överst hos Birmingham City. Nu får man dock ta detta påstående med en rejäl nypa salt. The Bleacher Report verkar vara en webplats för amatörskribenter, som kanske inte sitter på någon egen kunskap utan enbart förlänger andras spekulationer. Dessutom är nog problemet med arbetstillståndet fortfarande rätt svårforcerat.

För Birmingham, som befinner sig i ett rätt utsatt ekonomiskt läge, skulle säkert en hyfsat billig amerikansk landslagsman från en klubb i Sverige passa bra in i förnyelsearbetet.

110409. Svårt komma till England.
Alejandro Bedoyas agent Patrick Mörk tror inte att möjligheterna till ett kontrakt med ett engelskt lag är så stora. Villkoren för att få arbetstillstånd är tuffa.

110225. Bud på gång?
Information om Alejandro Bedoyas uppvisningsvisit hos Birmingham City har noterats på ett otal fotbolls- och nyhetsrelaterade siter på Internet. Idag skriver så Mail Online, att klubbens manager Alex Mc Leish funderar på om han skall lägga ett bud på Bedoya. Frågan är dock om detta bara är en fortsättning på de senaste dagarnas surr kring provträningen eller om det finns ett seriöst intresse att redan nu säkra amerikanens framtida tjänster. Det verkar väl lite onödigt tidigt att buda redan nu, eftersom Alejandro på grund av övergångsbestämmelserna inte kommer att kunna vara tillgänglig för spel förrän till hösten. De skulle visserligen kunna köpa honom nu och sedan låta honom spela klart våren hos ÖSK, men det verkar kanske lite långsökt. Det finns ju saker som skaderisken etc.

Ett annat faktiskt frågetecken är frågan om arbetstillstånd. De engelska importreglerna för icke-EU-skrivna fotbollsspelare tillåter i princip bara ordentligt landslagsmeriterade spelare att börja fotbollsarbeta i England.

110223. Förlust i träningsmatch.
Den amerikanska fotbollssiten soccer365.com skriver, att Alejandro spelade 90 minuter i Birminghams reservlag, vilka besegrades av MLS-laget San Jose Earthquakes  med 4-0. Eftersom soccer365:s fokus ligger på det amerikanska laget så kommenteras inte Alejandros insats. Men han verkar i alla fall inte ha blivit utbytt.

110219.
ÖSK skriver på sin hemsida, att Alejandro Bedoya under den kommande veckan kommer att provträna med den engelska Premiere League klubben Birmingham City FC. Någon omedelbar övergång kan dock inte vara aktuell eftersom det engelska transferfönstet nu är stängt. Det öppnas igen den 1 juni efter det att den engelska säsongen avslutats. Visserligen skulle klubbarna och Alejandro redan nu kunna komma överens om en övergång, men det finns nog ingen anledning för engelsmännen att göra klart redan nu. De vill säkert se att Alejandro är i spelbart skick (alltså inte skadad etc.) när en eventuell övergång blir aktuell.

NA: Bedoya tränar med Birmingham

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.