Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Missat jubileum?

Enligt mina beräkningar spelade Samuel Wowoah sin hundrade tävlingsmatch för ÖSK igår. Någonting som inte uppmärksammades av klubbledningen. Nu kan man ju i och för sig diskutera vilka matcher som skall tas med i beräkningen – främst gäller det mer eller mindre betydelsefulla cupmatcher. Matcher i Svenska Cupen bör definitivt platsa, medan distriktscupsmatcher väl mera har karaktären av träningsmatch för A-truppens spelare.

För Samuels del så gäller att han i och med gårdagsmatchen spelat 93 seriespelsmatcher samt 7 i cupsammanhang. Av cupmatcherna avser 6 Svenska Cupen och 1 UEFA-cupen (Avenir Beggen). Sammy har nämligen 5 stycken matcher på sitt konto från åren 1995 och 1996, innan han gav sig ut på sin fotbollsresa genom livet. Även om ÖSK missade jubileet vill Bloggen inte göra det utan ÖSKs bollsäkre vänsterback gratuleras för att ha uppnått sin hundring i den svartvita fotbollens tjänst.

Andra spelare som förmodligen kommer att bli jubilarer denna säsong är Patrik Anttonen som nu står på 290 (272 + 18), Nordin Gerzic med 99 (91 + 8), Patrik Haginge på 98 (91 +7) och Magnus Kihlberg med sina 89 (88 + 1).

Matchstatistiken kommer från sportklubben.net kompletterad med antalet spelade matcher år 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *