Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inför allsvenskan år 2011

Mer eller mindre genomtänkta förutsägelser om årets fotbollsallsvenska med ÖSK i fokus.


110404. NA:s sportredaktion tror på en fjärdeplats.
De verkar inte finnas så värst många som tror att ÖSK kommer att kunna leva upp till årets målsättning om en plats bland de tre bästa. Så icke heller kollektivet NA:s sportjournalister. I gårdagens papperstidning avgav de sitt tips inför årets allsvenska och det sammanvägda omdömet blev att ÖSK hamnar på en fjärdeplats. Så här tror man i NA-borgen att årets allsvenska kommer att sluta:

1. Ellos som vanligt (i tipsen)
2. Svenska mästarna 2010
3. Henkes föredettingar
4. Den vackaraste av Sportklubbar
5. fd. IFK ICA
6. Hisingens bollsparkare
7. Guldfåglarna
8. DIF (obs ej Degen)
9. Kaosklubben AIK
10. Listerlandets hjältar
11. Prahls pågar
12. Västkustens spanjorer
13. Axéns ihoplånade gäng
14. Syrianerna (ej att föväxlas med Assyrierna)
15. Pekingneserna
16. I stället för Brynäs


110402. BaraBen tror att ÖSK kommer att komma femma.
Bloggen Bara ben på Glenn Hysén tror, att ÖSK kommer att komma femma. Ett mäktigt fall framåt eftersom göteborgarna inte brukar ha mycket till övers för oss bönder. Det skall bli intressant att få reda på vad de tror på tisdag morgon.


110401. Pelle Blohm verkar tro att tredjeplatsen inte är en omöjlighet (video).
NA:s tredje fotbollstyckare Pelle Blohm, som ju verkligen inte kan beskyllas för att vara en ÖSK-supporter, är framför allt imponerad av de förstärkningar ÖSK gjort anfallsmässigt.


110401. Edström och Henriksson tror båda på en fjärdeplats.
Radiosportens expertduo är samstämmiga i sina förutsägelser beträffande ÖSK. I Edströms fall får man väl anta att det är motvilligt – degerforsare som han är brukar det verka som om han inte riktigt gillar ÖSK.


110401. Crona tror att en tredjeplats är ett realistiskt mål (video).
NAs experttyckare  och tidigare mittbackskämpen Gustaf Crona tror att laget bör ha goda chanser att upprepa fjolårets placering.


110401. Nordahl nöjd med topp-fem (video).
Thomas Nordahl i sin dubbelroll som ÖSK-supporter samt fotbollsexpert hos NA är nöjd med en plats bland de fem bästa. Skulle laget nå den egna målsättning om en plats bland de tre främsta öppnar han champagnen.


110401. Tre Hörnor Straff tror på en fjärde plats.
Olle Svalander, en av skribenterna på den utmärkta fotbollsbloggen Tre Hörnor Straff, tror att ÖSK kommer att komma på fjärde plats inkilade mellan Malmö FF och IFK Göteborg.


110331. Kåmark och Strömberg.
De två välkända TV-kommentatorerna, (som också sålt sina namn till var sitt spelbolag), tror att ÖSK kommer sjua (Strömberg) resp. femma (Kåmark).


110331. Mattias Lundqvist tror att ÖSK vinner.
Gnagarforums gästskribent tror att det blir ÖSK som vinner allsvenskan i år. Nu har jag visserligen ingen aning om vem Lundqvist är eller om han vet något om fotboll, men om en AIKare tror att ÖSK vinner allsvenskan så är det oavsett omständigheterna värt att uppmärksammas.


110331. Svenska Fans redaktioner tror att ÖSK kommer fyra.
Svenska Fans 16 allsvenska redaktioner har slagit ihop sina fotbollskloka huvuden och kommit fram till att ÖSK nog kommer fyra i årets allsvenskan. Svartvitt-redaktionens Volkan Yesil tror dock att det blir den större silvermedaljen som hämtas hem till Örebro i år.


110330. Wowoah: ”SM-guld är ingen orimlig tanke”.
Expressens Johan Orrenius har tagit ut Samuel Wowoah till Orrenius Elva. Dessutom bjuder han på en intervju med Samuel som går lite djupare än vad man är van vid.


110329. ÖSK-blogg tror på andra plats.
Örebroskbloggen har vaknat till liv igen lagom till den allsvenska starten och tror att ÖSK blir tvåa.


110329. HIF E-Zine tror att ÖSK blir femma.
HIF E-Zine, helsingborgarnas välskrivna avdelning hos Svenska Fans, drömmer mardrömmar om besöken på Behrn Arena. Beträffande årets allsvenska verkar man anse, att truppen är för tunn och hotade spelartapp för många för att laget skall klara av något bättre än allsvenskans femteplats.


110327. Nordin siktar mot guld.
Till Eurosport säger Nordin Gerzic, att även om klubbens officiella målsättning är en plats bland de tre bästa, så siktar han själv på topplaceringen.


110327. Daniel Sjöberg tror att ÖSK kommer fyra.
Eurosports landslagsbloggare (?) Daniel Sjöberg tycker, att det är för många frågetecken i ÖSK inför årets allsvenska. Laget kan vinna guld, men han tror att de kommer fyra. Han påpekar också, att av fjolårets 16 vinster kom 13 på konstgräs och av dessa trepoängare utspelade sig 11 stycken på hemmaplan. Tänkvärt!


110324. ÖSK-supportrarna på Norrköpings Tidningar tror att ÖSK kommer tvåa.
Tidningens fotbollsbloggare skriver: Toppen: Örebro har verkligen något på gång. De har spöat både Djurgården och Kalmar på sistone mycket tack vara seriens bästa mittfält med Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya, men jag tror att Elfsborg vinner i längden. Boråslaget har kanske inte den bästa elvan, men har en bredd som inget annat lag är i närheten av. Helsingborg eller Malmö på tredjeplats känns hugget som stucket. Försvinner Alexander Gerndt? Får Malmö ny tränare?

Riktig hundraprocentig koll verkar man inte ha i Norrköping, men jag förvånas över att man är så positiva till sina lokalrivaler från Örebro.


110324. Fyra tror en blogg i Kalmar.
Den Kalmarorienterade bloggen Redaktörens Skans tror att ÖSK kommer fyra. ”Örebro är underskattade och kommer att på nytt göra en bra säsong.


110324. Anders Fredriksson tror på topptre.
Anders Fredriksson, Canal Plus kommentator uppvuxen i Örebro (och med ÖSK som favoritlag), tror att det blir samma tre lag i toppen i år som förra året. Han har Helsingborg som guldfavorit och tror att ÖSK och Malmö FF blir de främsta utmanarna. Dessutom har han redan fått upp ögonen för Valdet Rama.


110323. Lundh tror fyra.
TV4as och Fotbollkanalens Fotbollskanalens tyckare Olof Lundh tror att ÖSK kommer fyra (och IFK Norrköping sist).


110323. Laul tror på en femteplats.
Den rosa sporttidningens Robert Laul tror att ÖSK kommer att komma femma i årets allsvenska.


110323. Almebäck tror på toppen.
Fotbollskanalen har intervjuat Michael Almebäck inför den allsvenska premiären. Micke tror bland annat att ÖSK kommer att vara med i toppstriden även i år.


110322.
Den klart läsvärda fotbollsbloggen AOH – Allt om HIF tror att ÖSK kommer att ta någon av platserna 1 till 4.


110322. Kristoffersson: ÖSK blir femma.
Daniel Kristoffersson på Expressen har tippat årets allsvenska och han tror att ÖSK kommer att komma femma. Förmodligen har han ännu inte hört talas om Valdet Rama. Till hans försvar kan sägas, att det hade inte de flesta ÖSK-supportrar gjort heller tills för några veckor sedan.


110322.
Sixten Boström säger till Eurosport, att han tror att Andreas Haddad mycket väl kan bli årets skyttekung i allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.