Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Samarbetsklubb i Karlstad?

Värmlands Folkblad skriver idag, att det var väldigt nära att Johannes Skoglund gått till Karlstad BK i stället för till Köping FF.  ÖSK och KBK var överens om detaljerna kring utlåningen och det var Johannes själv som i sista ögonblicket valde att återvända hem i stället för att dra vidare västerut. Enligt tidningen finns det dock möjligheter att andra spelare kan få pröva på hur det är att ha Tingvalla som tillfällig hemmaplan.

Nu är det svårt att säga hur mycket som ligger bakom påståendet om ett förestående fördjupat samarbete. Sådana påståenden och planer dyker upp nu och då. För några år sedan var det IFK Eskilstuna som hade förhoppningar i samma riktning utan att parterna riktigt kom till skott. Helt klart är det dock att ÖSK säkert har en hel del att tjäna på, att öka på sitt regionala fotavtryck.

KBK verkar kunna bli en bra partner i så fall. De har på några få år tagit sig från div 4 Värmland till div 1, de verkar till skillnad mot den tidigare karlstadsdominanten Carlstad United ha sin ekonomi under kontroll och de har i Våxnäs byggt en fin anläggning med bland annat en egen konstgräsplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.