Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Grönt ljus för belysningen

110401.
Papperstidningen skriver idag, att det inte verkar vara några större problem med att anpassa belysningen på Behrn Arena till de normer som gäller vid spel i Europaligan. Arenans ägare, det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten, kommer redan nästa vecka att påbörja upphandlingen av den förstärkta belysningen. Riktigt hur man skall gå till väga verkar man dock inte ha bestämt sig för än. Tänkbara möjligheter är dels att förstärka de nuvarande belysningsstolparna så att man kan montera fler strålkastare på dem, dels att placera de nya strålkastarna på läktartaket. Eftersom tidningen sätter taket i singularis antar jag att det bara är Norra Läktaren som åsyftas. Att byta de nuvarande belysningstolparna är inte aktuellt – det skulle nämligen ta för lång tid.

110317. Belysningsproblem
Ett problem för arenaägaren Örebroporten har dykt upp inför ÖSKs europaspel, skriver NA. Enligt UEFAs regler krävs det en betydligt kraftigare belysning på arenan om laget avancerar till den tredje kvalomgången. ÖSK går in i tävlingen i den andra kvalomgången. Frågan är nu om de armaturer som erfordras kan bäras av de belysningsmaster som finns idag. I så fall verkar det inte vara några större problem med att komplettera belysningen. Om man måste byta masterna blir det ett betydligt större och dyrare projekt. Örebroporten utreder för närvarande möjligheterna.

NA: ÖSK kan tvingas spela hemmamatcher borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.