Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Johannes Skoglund lånas till Köping

110331. Jobb lockade Johannes till Köping.
Nya Wermlandstidningen skriver idag om en övergång som gick om intet. Div 1-klubben Karlstad BK räknade med att få in Johannes Skoglund som ett sent nyförvärv i sin trupp, men Köping FF bjöd över. De kunde nämligen erbjuda honom ett IT-jobb, något som Johannes klokt nog insåg kunde vara en grund att bygga på om nu fotbollskarriären skulle gå i stå.

Köping FF skriver några rader på sin hemsida om utlåningen. Enligt dem så rör det sig om en säsongslång utlåning, men ÖSK har möjlighet att ta tillbaka Johannes under augustifönstret om så skulle behövas. Förhoppningsvis kan inlåningen av Johannes hjälpa Köping att ta steget upp till tvåan igen. I deras div 3-miljö kommer han att bli en mittfältsgigant.

110330. Klart Köping för Johannes.
ÖSK skriver på sin hemsida, att Johannes Skoglund lånas ut till Köping FF under detta år. Ingen större överraskning med tanke på att Johannes inte fått någon speltid med A-laget under sitt första år i Sportklubben. Konkurrensen på ÖSKs mittfält är ju stenhård. Frågan har väl snarast varit om utlåningen skulle ske med eller utan övergångsanmälan. Med tanke på att den blev klar innan transferfönstret stänger (det gör det i morgon), så har utlåningen säkert skett med en övergångsanmälan. Transaktionen begränsar i så fall inte ÖSKs möjligheter att korttidsutlåna andra av sina yngre spelare.

110319. Skoglund spelade med Köping.
Rynninge IK skriver i sin matchrapport från träningsmatchen mot Köping FF (div 3 i år), att Johannes Skoglund fanns med på plan för sin gamla klubb. Med tanke på att Johannes förra veckan provspelade med Karlstad BK tyder väl en del på att han kan vara på väg att lämna ÖSK på ett eller annat vis.

I matchen som Rynninge vann med 3-2 gjorde Gustaf Lundholm Rynninges första mål. Gurra har varit med och spelat några matcher nu så kanske hans långvariga knäproblem är över. Med på plan för Rynninge, fast utan att komma med i målprotokollet, var även talangtruppens föredetting Edvin Möller. Men för Edvins del är väl inte formaliteterna kring en eventuell övergång avklarade än, såvitt jag vet.

Tillägg: När jag ”för säkerhets skull” kollar på Köpings hemsida, så står det faktiskt där, att Johannes har bestämt sig för att spela för Köping FF i år. Inga diskussioner har dock förts med ÖSK om detta, skriver Thord Gustavsson, som är föreningens ordförande. Av artikeln framgår det inte heller om det rör sig om ett lån eller om Johannes kontrakt med ÖSK skall avslutas.

110314. Skoglund provspelade med Karlstad BK.
Värmlands Folkblad skriver idag, att ÖSKs mittfältare Johannes Skoglund spelade en halvlek med Karlstad BK i deras helgmatch mot IK Tord. Johannes behöver få mer speltid och en utlåning verkar vara den mest framkomliga vägen för att uppnå detta mål.

VF: Lätt seger för KBK som testade mittfältare

1 kommentar – kommentera

Krille

Hoppas på en försäljning snarare än en utlåning. Känns inte som om Johannes är en man för en allsvensk guldkandidat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.