Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslund möter Åtvidaberg

110329.
Karlslund får en intressant motståndare i nästa omgång av Svenska Cupen. De har nämligen pusslats ihop med Åtvidabergs FF. I detta skede av tävlingen är det fortfarande geografin och inte en lott, som bestämmer spelordningen. Dessutom verkar SvFF ha försökt se till att lagen från Superettan inte skall behöva möta varandra. Det geografiskt sett mest närliggande laget för KIF är Degerfors, men de skall möta FC Trollhättan. Två andra potentiella motståndare till KIF var Karlstad BK och Västerås SK. Ingen av dem får dock möta KIF utan de ställs mot varandra.

Cupomgången skall spelas den 20 april som är onsdagen i påskveckan, men lokala avvikelser kan förekomma. Jag skulle kunna tänka mig att den 19 passar båda lagen bättre för att man inte skall komma alltför nära inpå nästa seriematch (KIF spelar en sådan redan den 21 och ÅFF möter Degen den 22).

Hur som helst – kul för karlslundarna att få möta en så pass kvalificerad motståndare.

Tillägg 110405: Matchen spelas inte förrän den 26 april.

110327. Karlslund vidare i cupen.
Fotbollsgrannarna från Rosta Gärde svarade för en stark prestation när de besegrade div 1-topplaget Skövde AIK i Svenska Cupen. Efter ett oavgjort 1-1 resultat vid full tid gick Skövde ifrån till en 3-1 ledning under förlängningen. KIF kom dock tillbaka och Isaac Kiese Thelin kvitterade i minut 120. KIFarna vann sedan straffsparksläggningen med 7-6. Starkt jobbat av div 3-laget.

Karlslunds IF: Karlslund vann maratonmatch
NA: Karlslund vann straffrysare

Medan vi är inne på ämnet Svenska Cupen kan bloggen även konstatera, att även Degen tog sig vidare genom att besegra IFK Mariestad med hela 8-0. Föredettingarna Stellan Carlsson och Niklas Klingberg gjorde 2 resp. 1 mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.