Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förbundskapten sökes (i Finland)

110329. Paatelainen favorit.
Att döma av en artikel i Hufvudstadsbladet är det Mika-Matti ”Mixu” Paatelainen som ligger bäst till för att bli näste finska förbundskapten.

110112. Kanerva tillfällig.
NA skriver idag, att Markku Kanerva blivit utnämnd till tillfällig finsk förbundskapten. Han har jobbet fram till slutet av mars. Lite konstigt är det väl att man valt slutet av mars som sista-dag. Räknar man då med att ha en ersättare klar, eller…

Det är dock en smula oklart vad som är den egentliga nyheten. Tillfällig blev ju Kanerva redan i slutet av november. Möjligen kan det vara så att det är slutet av mars som är det nya.

110106. Sixten vill bli förbundskapten.
Eurosport har talat med Sixten om dennes framtidsplaner. I sak tillför intervjun väl egentligen inget nytt. Sixten räknar med att träna ÖSK detta år och han skulle gärna vilja bli förbundskapten någon gång under sin karriär. Men det visste vi ju redan sedan tidigare.

101129. Kanerva blir assisterande.
Markku Kanerva har utsetts till assisterande förbundskapten för det finska fotbollslandslaget. Tills dess att en försteman har utsetts kommer han dessutom att vara ansvarig för landslaget. Hur länge organisationen kommer att se ut på detta sätt verkar något oklart, men Svenska Fotbollförbundet tror, att det kommer att vara så under hela nästa år. Det här kan ju också vara ett sätt att låta Kanerva gå på prov innan man utser honom som förstetränare på en permanent basis. Eller så kan det vara ett sätt att hålla dörren öppen för en framtida ordinarie förbundskapten. Sixten verkar alltså kunna träna klart sitt kontrakt med ÖSK innan han går vidare.

101111.
Det finns saker som talar både för och emot att Sixten Boström blir nästa finländske förbundskapten. FotbollDirekt har talat med Hufvudstadsbladet om Sixtens chanser.

Hufvudstadsbladet har gjort en kommenterad lista över vilka huvudkandidaterna är.

Hos Unibet är Sixten definitivt inte favorit till att ta över jobbet. Det finns hela fyra andra kandidater som ger lägre odds.

101110. NA: Sixten aktuell för Finland
Sixten till NA: ”Finns ingen orsak leta min ersättare”

101109.
Finlands förbundskapten Stuart Baxter har fått lämna sitt uppdrag efter en mindre lyckad start på EM-kvalet. Avgången var därför inte helt oväntad. När kandidaterna till att efterträda Baxter diskuteras brukar Sixten Boströms dyka upp.

På sätt och vis är det väl bra för både Boström och ÖSK att avgången kommer redan nu. Sixten kan alltså snart sluta fundera på om han kommer att erbjudas jobbet eller inte och ÖSK får tid på sig att skaffa fram en ersättare om det blir Sixten som tar över landslaget hos Suomen Palloliitto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.