Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Div 2 odds

Svenska Spel har publicerat sina odds för serieseger i div 2 Norra Götaland, skriver Carlstad United på sin hemsida. Oddsen ser ut på följande vis:

Gunnilse (2,75)
Assyriska (4,25)
Carlstad United (6,50)
Ytterby (10,00)
ÖSK Ungdom (10,00)
Jonsered (13,00)
Karlskoga (18,00)
Rynninge (18,00)
Gauthiod (30,00)
Skoftebyn (40,00)
Tibro (40,00)
Götene (40,00)

Det finns en del överraskningar i odd-sättningen. Man kan ju fråga sig varför man sätter Gunnilse som den största favoriten till att bli uppflyttade. Det kan ju knappast vara på grund av deras försäsongsresultat, som varit rätt usla så när som på en storseger mot Västra Frölunda. Men nu senast för att ta ett exempel blev man utslagna ur Svenska Cupen av div 4-laget Stångenäs.

Att Göteborgslaget Assyriska BK sätts på andra plats kan jag köpa. De har inte heller övertygat under ”våren”, men de har värvat en hel del spelare med erfarenheter från spel i högre divisioner. De kommer helt säkert att vara med och kämpa i den absoluta toppen.

Nedflyttade från ettan förra året blev Ytterby och Carlstad United. Inget av lagen har gjort speciellt bra ifrån sig och hos CU har man haft en väldigt hög spelaromsättning. Ytterby vet jag inget om, men CU verkar ha fått ett för lågt odds.

I botten av oddstabellen hittar man förutom de två uppflyttade lagen Skoftebyn och Tibro även västgötar från Götene resp Grästorp. Oklart varför man tror att dessa två lag skall hamna så lågt. Det handlar i alla fall om relativt väletablerade div 2-lag.

För ÖSK Ungdom med oddset 10 tycker jag att det är i generösaste laget, medan Rynninges 18 är för snålt. Rynninge verkar ha förstärkt sin trupp på ett klokt sätt och de kommer säkert att vara med strax under toppen. ÖSK Ungdom skulle nog kunna vara med och slåss i den absoluta toppen också under förutsättning att man får låna ner tillräckligt bra spelare från A-truppen. Men jag har en känsla av att en serieseger inte är prioritet nummer ett för laget detta år. Strukturen saknas både organisatoriskt och spelarmässigt för att nästa år kunna hålla ett div 1-lag under armarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.