Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Skadeläget enligt Sportbladet

Sportbladet har gjort en sammanställning över skadeläget hos de allsvenska fotbollslagen. För ÖSKs del tar man upp tre spelare, nämligen:

Robin Staaf, knä.
Har opererats men är på väg tillbaka. Har inte långt kvar till full träning.

Per Johansson, småskadad.
Rehabar, men är snart tillbaka.

Patrik Haginge, småskadad.
Rehabar, men är snart tillbaka.

Att Per Johansson var skadad på något sätt framgick redan av att han inte fanns med vid massmönstringen mot Valdres. Tyvärr verkar Per ha en benägenhet att ofta drabbas av diverse småskador, vilket gör att det sällan blir någon vidare kontinuitet i hans medverkan. Att Patrik Haginge är småskadad kommer som en överraskning – det är första gången jag ser något om det.

Saknas på skadelistan gör bland annat Valdet Rama och Samuel Wowoah. Förhoppningsvis är detta inte resultatet av ett förbiseende utan av det faktum är de nu är spelklara och spelbara.

Backsidan frågetecken.
Inför årets två sista träningsmatcher på söndag (Elfsborg) och onsdag (Djurgården) är det väl främst backsidan som oroar. Båda de ordinarie förstavalen Anttonen och Wowoah är just tillbaka efter längre skadefrånvaro och deras normala ersättare (Haginge och Johansson) rapporteras som småskadade. Det är väl egentligen bara Tommy Wirtanen som finns tillgänglig oskadad för tillfället av de vanligast förekommande ytterbackarna. Eftersom jag antar att Sixten inte vill chansa alltför mycket med spelarmaterialet inför den allsvenska starten finns möjligheten att det kan bli en del experimenterande på backpositionerna.

1 kommentar – kommentera

Skadeläget

Alltid trevligt med bloggar om allsvenskan. Gå gärna in på min hemsida där skadeläget kommer att uppdateras kontinuerligt under säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.