Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK säljer bra

Sportklubben skriver idag på sin hemsida, att försäljningen inför den kommande fotbollssäsongen går bra. Både beträffande privata säsongsbiljetter och kommersiella partneraffärer ligger man bättre till än under fjolåret.

I dagsläget har 2150 privata säsongsbiljetter bokats till en intäkt på 4,2 mkr, vilket är 13 % bättre än i fjol. Om det är antalet biljetter eller försäljningssumman som procenttalet avser framgår inte –  förmodligen det senare. (En del av kronökningen kommer dock från en biljettprishöjning).

På den kommersiella sidan ligger man hela hela 20 % bättre på 27,8 mkr. Det sista är en riktigt bra siffra om man betänker, att för år 2010 så redovisades marknadsaktiviteter på totalt 27,5 mkr. Man har med andra ord redan sålt mer på den kommersiella sidan än under hela förra året. Dessutom återstår det drygt en månad innan allsvenskan startar (första hemmamatchen är den 8 april), så man hinner nog sälja för några kronor till, innan den startar.

När allsvenskan väl är igång, så tror jag att den kommersiella försäljningen droppar av rätt kraftigt. Man kan räkna baklänges för att få en uppfattning om hur mycket ytterligare man bör kunna dra in. Förra året vid den här tiden så låg man på 22,2 mkr i försäljning till sina samarbetspartners. Det blev totalt 27,5 mkr för året, vilket innebär att man i år, om man håller fjolårstakten, bör kunna dra in ytterligare 5 mkr. Till detta kommer sedan eventuella intäkter relaterade till Europacupen.

2 kommentarer – kommentera

Hemvändarn

Jag är ju inte så välbevandrar i finansiella rapporter men har vi siffror på hur mycket partner försäljningen stod för förra året? 20% ökning av vadå är det jag funderar på. Samma gäller givetvis abbonemangen.

Förutom dessa nyheter så har vi ju bonusar på 3mille för 3e platsen att hämta ut. Vi har en väldigt stor trupp som säkerligen äter upp intäkterna men det är väl vad pengarna skall användas till och sett till hur Jan och styrelsen hanterar ekonomin så är jag inte orolig. Jo jag har varit nyfiken på hur budgeten ser ut.

Ficedula hypoleuca

ÖSK redovisade som sagt marknadsaktviteter på 27,5 mkr. Det tror jag är samma sak som de nu kallar partnerintäkter. Den 20-procentiga ökningen avser hur mycket före förra årets siffra de ligger just nu.

Beträffande placeringsbonusen för förra året så ingår den med största säkerhet i år 2010 års redovisning och bokslut. Det var då den intjänades och det är då den skall redovisas som intäkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.