Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jonas Persson till Forward

Talangtruppens föredetting Jonas Persson har under de senaste åren vaktat målet åt Karlslunds IF. Han var med på KIFs resa från trean till ettan och sedan på returen till trean igen. Rent målvaktsmässigt tycker jag att han blivit allt bättre med åren. I höstas verkade det dock som om det var slutspelat för Jonas del. Det har han i och för sig sagt ett antal gånger redan tidigare, men denna gång lät det definitivt.

Vilket det alltså inte var. Forward skriver på sin hemsida, att Jonas nu skrivit på för dem. Laget har ju en mycket ung och talangfull målvakt i Jacob Rinne, men ingen andremålvakt efter det att Kristoffer Jonsson åkte till USA. Kristoffer är tillbaka, men kommer att ta det lite lugnare i år hos IFK Kumla i Närkesfyran.

Huruvida Jonas är tänkt som förste- eller andremålvakt framgår inte av Forwards korta notis. Normalt borde väl Jacob vara förstemålvakt med tanke på hans utvecklingspotential och att han klarade sig rätt bra förra säsongen. Men jag har å andra sidan svårt att se att Jonas satsar all den träning- och resetid som behövs för ett div 1-lag för att få sitta på bänken och kolla Jacobs målvaktsarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.