Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tredje raka för talanglaget

Muamer Sepic och Kalle Holmberg såg till att segern den här gången hamnade hos ÖSK, då talanglaget mötte svårspelade KB Karlskoga.

En halvlek med ”bara ett lag på plan”.
Trots ett inledningsvis stort spelövertag för hemmalaget verkade träningsmatchen mellan ÖSK Ungdom och KB Karlskoga att gå till ett oavgjort slutresultat. ÖSKarna dominerade spelmässigt totalt under den första halvleken vilket bland annat återspeglades i hörnstatistiken, som skrevs 13-1 till talangerna. Lika hett var det tyvärr inte framför mål utan i den avdelningen fick laget nöja sig med en knapp 1-0 ledning. Detta genom Kalle Holmberg som efter en halvtimmes spel snappade upp en indianare i KBs backlinje. Kalle kommer fri och från en Thierre Henry-position  trär han in bollen vid bortre – precis som fransmannen själv skulle ha gjort. Men så mycket mer sker det faktiskt inte framför gästernas mål. ÖSKarna hade ett förkrossande spel- och bollmässigt övertag, men kom väldigt sällan till rena avslut. Hörnstatistiken visar ju hur de flesta anfallen slutade. Hörnorna blev sedan resultatlösa, även om Andreas Ståhl slog några inåtskruvade med sin säkra vänsterfot, som KBs målvakt hade stora problem med att hålla utanför målramen.

KB centrerar i andra.
I andra halvlek hade nog KBs tränare Mark Selmer delat ut nya taktiska direktiv till sitt lag. Värmlänningarna pressade högre upp och överraskade faktiskt ÖSKarna mer eller mindre direkt, när de i den 46:e minuten satte en boll i ribbkrysset. Försvarsmässigt centrerade de sitt femmannamittfält ytterligare och hemmalagets mittfältare hittade inte längre några bra passningsvägar till sina anfallare. Ut mot kanterna, där det givetvis blev bättre med plats hittade bollarna alltför sällan. Efter en dryg timmes spel var det bud på kvittering efter det att Nils Carlsson satt en rensning i ryggen (?) på en motståndare. Lyckligtvis fanns det hemmaförsvarare till hands som till slut kan reda upp situationen. Lika bra gick det inte några minuter senare, då KB på ett av sina mycket sporadiska anfallare kunde utjämna efter det att ett inlägg nickats in vid bortre. Där tappade ÖSKarna markeringen totalt.

Tre av tre så här långt – en bra start på det nya fotbollsåret för Magnus Samuelsson och Håkan Juhlin.

Många byten.
Som vanligt byttes det spelare i parti och minut under den andra halvleken och det blev två av de inbytta som med några minuter kvar kunde se till att ÖSKs försäsongssvit fortfarande bara innehåller segrar. Muamer Sepic blev inbytt i andra halvlek och fick för en gångs skull spela centralt. Kevin Larsson hann med att både bli utbytt och sedan inbytt (för Gustav Källberg i slutminuterna). Energiknippet från Vivalla hittade fram till Muamer med ett instick genom backlinjen. Muamer ser för ett ögonblick ut att komma ur vinkeln, men hans skott hittar rätt. KBarna ser rätt snopna ut och Julle & Co. lättade.

Duktiga 17-åringar.
I ÖSK, som saknade delar av sitt tilltänkta förstagarnityr, fick universalspelarna Simon Karlsson och Gustav Källberg ta över som mittbackar. Inte för att det egentligen innebar någon egentlig försvagning, Båda skötte sig som väntat mycket bra med ett speciellt plus för den följsamme och fotbollskloke Simon. Men de skulle väl egentligen ha behövts på sina ordinarie positioner i laget.  Eller inte – för i deras ställe gick de två 17-åringarna Andreas Ståhl och Kevin Larsson in som vänsterback resp. mittfältsmotor. Båda skötte sig med den äran, när de nu fick spela från start. I anfallet där det denna säsong för ovanlighetens skull finns många att välja på visade Kalle Holmberg prov på sitt fotbollstänk, när han kallt gjorde 1-0 i den första halvleken. Kalle liksom Adam Eriksson kom till matchen med ett landslagsläger i benen och båda slapp den här gången spela full tid. Miralem Malic visade än en gång vid några tillfällen prov på sin snabbhet, men ÖSK måste nog jobba på att hitta de uppspel, som gör att han kan få ut maximalt av sin accelerationsförmåga.

Sämst betyg ger vi denna dag till arenaägaren Örebroporten, som visserligen bjöd på ett nylagt konstgräs, men också ett underlag som var påtagligt bottenfruset och då menar jag inte bara is och sand utan även granulatlagret. Bra kanske för glidtacklingar, men inte för så mycket annat.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – KB Karlskoga 2-1 (1-0).
31. 1-0 Kalle Holmberg
66. 1-1 Alexander Hjalmarsson (Daniel Wångblad)
88. 2-1 Muamer Sepic (Kevin Larsson)

Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg (87), Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Kevin Larsson (66,87), Viktor Lindqvist (76), Fedja Jelecak (78)
Anfall: Adam Botvidsson, Miralem Malic (66), Kalle Holmberg (60)

Ersättare: Anel Coralic (60), Adam Eriksson (66), David Johansson (78), Haris Karahmet (76), Muamer Sepic (66), Jonathan Thuresson (mv)

Nya Wermlandstidningen: KB förlorade trots Hjalmarssons mål
Nya Wermlandstidningen: KB-tränaren nöjd trots premiärnederlag (video)
ÖSK: Tredje raka segern för ÖSK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.