Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Arad Mianigivi

110212. Inget kontrakt för Arad i Dubai.
Sportbladet har varit i kontakt med Arad, som berättat att han inte kommer att spela med storklubben Al Ahli. Arad hävdar att han fått ett kontraktsförslag som han tackat nej till. Ett påstående som till och med Sportbladet verkar ställa sig något frågande till.

Om Arad verkligen var där och provspelare var det med största sannolikhet för något juniorlag eller liknande. Vilket skulle kunna förklara hur det kunde komma sig att han fått ett kontraktsförslag, som han tackat nej till. Hade det handlat om representationslaget så hade han inte gjort det – ens om det handlat om tjänsten som bollkalle.

110209.
Det har minst sagt varit tunnsått med ÖSK-nyheter idag, så jag får lov att spinna lite på en tråd från igår. Då skrev Sportbladet nämligen om Arad Mianigivi, som tränade med ÖSK Ungdom i höstas samt spelade någon eller några matcher som inhoppare. Mianigivi ”försvann” inför årets försäsong och ingår alltså inte längre i talangtruppen. Till Australien gick resan, trodde man hos ÖSK. Själv skrev jag inte ens om att han lämnat truppen, eftersom jag inte tyckte att det var speciellt intressant. Han gjorde aldrig något större avtryck hos ÖSK.

Sportbladet verkar dock anse, att den numera upphittade Mianigivi är en intressant nyhet. Han tränade med ÖSK men fick aldrig chansen och nu tränar han minsann tillsammans med självaste Fabio Cannavaro – tänka sig. Svenska Fans hakade på tråden igår och idag skrev NAs Johan Arvidsson om samma sak. Det verkar inte bara vara ÖSK-bloggen som har klent med ÖSK-material för tillfället.

Mianigivi kom till ÖSK i somras från en div 3-klubb i Stockholm. Han hade nog fina referenser – bland annat så hade han en provträning med Olympiakos några år tidigare. Men i ÖSKs talanglag lyckades han aldrig ta sig fram till förstauppställningen. Den då 16-årige Andreas Ståhl och den ett år äldre Axel By var bättre och gick före vid laguttagningarna. Jag såg honom delta farmarutlånad till ÖSK Söder i deras dödskamp i fyran – jag tror det var mot Hidingsta på Ekängs IP. Arad spelade mittback och var väl inte direkt en säkerhetsrisk, men absolut inte heller någon som kunde skänka stabilitet åt mittförsvaret. Teknisk, men rätt vek utan att ha speciellt mycket att sätta emot i närkamperna.

Sportbladet: Svensk kan bli lagkamrat med Fabio Cannavaro
NA: Lämnar ÖSK – för Cannavaro
ÖSK-bloggen: http://eyravallen.wordpress.com/?s=arad+mianigivi

Att Sportbladet inte bryr sig om att kolla fakta kan jag förstå – det har ju aldrig varit någon av deras starkare sidor. Men jag tycker nog att Arvidsson kunde ha kostat på sig att kolla lite beträffande Mianigivi och hans tid i Örebro, innan han skrev av Sportbladets artikel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.