Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Länsderby för talanglaget

David Johansson finns med i den trupp som möter KB Karlskoga.

 

ÖSK Ungdom möter på lördagen i sin tredje träningsmatch för säsongen KB Karlskoga. Ett motståndarlag som ÖSKarna av någon anledning brukar ha rätt svårt för. Då lagen spelade i samma serie för några år sedan blev det ordentlig örebrokross några gånger på Nobelstadion och inte heller hemma på Behrn var värmlänningarna lätta att tas med. KB ryckte på mitten av 2000-talet på två säsonger från en plats i värmlandsfyran till spel i div 2. Efter en rätt besvärlig inledning i den högre divisionen klarade sig laget år 2007 kvar precis ovanför kvalstrecket. Därefter har laget successivt förbättrat sin placering och slutade förra året i mitten av tabellen. Laget tränas av Mark Selmer som under andra halvan av 80-talet representerade ÖSK vid 75 tillfällen under sitt dåvarande familjenamn Langballe.

Lördagsmatchen är karlskogingarnas första för säsongen. Träningsförhållandena är inte bra i Karlskoga och laget har knappt ens varit ute på fullstor plan på den här sidan årsskiftet. Med en del spelarförluster och nya spelare skall man nog därför inte vänta sig att få se en samspelt elva som är representativ för vad laget presterade förra året.

Nya Wermlandstidningen: KB Karlskoga testar ny mittfältare
Nya WermlandstidningenFörsta träningsmatchen för KB Karlskoga

ÖSK Ungdom.
Hemmalaget kommer till spel efter två stycken 2-0 vinster i sina två första matcher för året. Så självförtroendet bör det inte vara något fel på. Till ÖSKs hemsida säger Håkan Juhlin, att han av olika anledningar saknar en del spelare. Jag tycker att han ändå kan komma till matchen med en mycket intressant trupp.

Följande spelare är uttagna för vad som verkar kunna bli en kall tillställning på Behrn Arena: Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Nils Carlson (mv), Anel Coralic, Adam Eriksson, Kalle Holmberg, Fedja Jelecak, David Johansson (PAL), Haris Karahmet, Simon Karlsson, Gustaf Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist, Miralem Malic, Muamer Sepic, Andreas Ståhl och Jonathan Thuresson (mv, PAL)

Det blir väl mittbackspositionerna som kommer att vålla mest huvudbry för Håkan Juhlin eftersom båda de spelare som är tilltänkta för den positionen i seriespelet saknas (Pontus Jakobsson och Oskar Johansson). Men både Simon Karlsson och Gustav Källberg har spelat en hel del centralt i backlinjen så de hamnar nog där även om jag har en känsla av att de själva hellre skulle vilja spela någon annanstans.

Adam Eriksson och Kalle Holmberg är båda tillbaka efter en landslagssammandragning på Bosön under måndag till torsdag och frågan är om de är så pass fräscha, att de spelar från start. Några problem att hitta bra ersättare kommer dock inte Håkan att ha – det finns precis som förra året gott om kapabla mittfältare i truppen och i och med att Miralem Malic och Muamer Sepic anslutit under vintern, så finns det fler att välja på bland anfallarna också.

Jämfört med matchen mot Götene så har ju dessutom Adam Botvidsson och Anel Coralic återkommit, vilket ger ytterligare valmöjligheter då anfallspositionerna skall besättas. För första gången med i truppen är David Johansson (-94) som tränar med talangtruppen, men antagligen kommer att spelas som mittfältsankare i den pojkallsvenska truppen under kommande säsong. Från PAL-truppen kommer även målvakten Jonathan Thuresson.

ÖSK Ungdom – KB Karlskoga
Behrn Arena, 12 feb. 12:00

1 kommentar – kommentera

Sven Bertilsson

Jaså Daniel Björnkvist deltar? Trodde han var klar för forward?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.