Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger mot Götene för talanglaget

Två rätt trötta målgörare – Miralem Malic och Daniel Björnkvist gjorde ÖSKs två mot Götene.

ÖSKs talanglag tog försäsongens andra seger, då de blivande seriekonkurrenterna från Götene besegrades med 2-0. Efter en chansmässigt rätt jämn första halvlek tog hemmalaget över så gott som allt spel i den andra mot allt mer slokande västgötar, som såg trötta ut hela andra halvlek. Jag har en känsla av att det nylagda underlaget suger en hel del must ur spelarna, vilket givetvis gör det extra tungt för gästande lag som inte är vana med underlaget.

Det var ÖSK som startade matchen bäst och man hade några möjligheter att ta ledningen redan under de första 10 minuterna. Därefter kom Götene mer in i spelet och fram till den 30:e minuten så skapade de tillresta flera bra chanser. ÖSKs målvakt Claus Pedersen hade dock vaknat på absolut rätt sida och tog hand om alla attacker mot sitt mål på ett utmärkt sätt. Kring halvtimmesmarkeringen vände sedan matchen över till ÖSKs fördel igen. Viktor Lindkvist hade ett skott i ribban och minuten därefter plockar Miralem Malic upp en för lös bakåtpassning och kommer ensam mot motståndarmålet. En smula osjälviskt passar han Muamer Sepic, som blir så överraskad att han inte får till något egentligt avslut och bollen går till inspark. Halvleken avslutas med en kvalificerad räddning av Götenemålvakten på ett skott från nära håll av Adam Eriksson, framspelade av Kalle Holmberg.

Andra halvlek.
I andra halvlek tar sedan ÖSK en tidig ledning i den 49:e minuten. Viktor Lindqvist frispelar Miralem Malic, som mycket snyggt chippar bollen över Götenes sista utpost till 1-0. Efter ledningsmålet är det sedan chansmässigt bara ett lag på plan. Fedja skjuter över i ett mycket bra läge och Kalle Holmberg prickar stolpen vid 60-minutersmarkeringen. Några minuter senare kan ÖSK öka på till 2-0. Simon Karlsson som fått flytta upp som vänsterytter skjuter ett hårt pressat skott, som målvakten med viss möda tippar utanför. Medan Götene formerar sina styrkor i straffområdet slår Kalle Holmberg snabbt en kort hörna till Daniel Björnkvist, som utifrån straffområdeshörnet skjuter ett skott som via en lätt motståndartouch tar sig in i mål i krysstrakten. Efter det andra målet spelar ÖSKarna i princip av matchen utan att behöva ta i speciellt mycket. Håkan Juhlin avslöjar efteråt, att man faktiskt tränat en del på hur man skall vila med bollen under kontroll. Och det verkar ju fungera rätt bra – i alla fall mot tillräckligt trötta motståndare.

Spelmässigt stämde det betydligt bättre än i premiärmatchen förra veckan – kanske beroende på att mittfältet idag fungerade bättre. Viktor Lindqvist och Fedja Jelecak märktes mest i det som är lagets maskinrum. Det är värt att notera, att tränarna som i år har fler anfallare tillgängliga kan kosta på sig lyxen att dra ner Fedja, som var fjolårets bästa målgörare, till en central mittfältsposition. I övrigt skall Claus Pedersen ha beröm för sina räddningar i några kritiska lägen under den första halvtimmen. Kalle Holmberg har ett väldigt bra fotbollsöga, men försvinner lite grand ur matchen till och ifrån. Miralem Malic visade prov på sin snabbhet några gånger och tog sin andra stora målchans på ett imponerande sätt.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Götene IF 2-0 (0-0).
49. 1-0 Miralem Malic (Viktor Lindqvist)
64. 2-0 Daniel Björnqvist (Kalle Holmberg)

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnqvist, David Rohlén (46, 82), Pontus Jakobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Adam Eriksson (61), Fedja Jelecak (82), Viktor Lindqvist (69) (lite oklart vem som spelade var – de dök upp överallt).
Anfall: Muamer Sepic (61, 69), Miralem Malic, Kalle Holmberg (69)

Ersättare: Jonathan Thuresson (mv), Albin Ek (ljumskkänningar), Haris Karahmet (61), Gustav Källberg (46), Kevin Larsson (69), Andreas Ståhl (61)

Götene IF: Positivt, trots förlust mot Örebro SK U
ÖSK: Ny seger för ÖSK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.