Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inför ÖSK Ungdom – Götene IF

ÖSK Ungdom kommer att få en försmak av vad årets div 2-spel kan komma att innebära, då de blivande seriekonkurrenterna från Götene IF kommer på besök till Örebro. Västgötarna har som fotbollslag betraktat en nutidshistoria som påminner en hel del om ÖSKs. De vann sin div 3-serie för två år sedan och klarade sig sedan med knapp nöd kvar i div 2 det första året i den högre serien. Ser man dock lite längre tillbaka i Västergötlands fotbollshistoria ser man på en gång en påtaglig skillnad. Innan div 3-vinsten var Götene ett lag som pendlade mellan div 3 och div 4. Faktum är att de nu senast lyckades med bedriften att gå direkt från fyran till div 2.

I den trupp som kommer till Örebro saknas fjolårets främste målskytt. Pablo Varas gjorde 11 av lagets 40 mål, men hans deltagande i årets lag verkar att vara tveksam.

Även ÖSK har lagt upp morgondagens trupp på hemsidan. Några av förra veckans sjuklingar och/eller skadekännande är tillbaka, medan några andra då givetvis saknas.

ÖSK Ungdoms trupp:
Daniel Björnqvist, Nils Carlson (mv), Albin Ek , Adam Eriksson, Kalle Holmberg (A-truppen), Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Gustaf Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist, Miralem Malic, Claus Pedersen (mv), David Rohlén, Muamer Sepic, Andreas Ståhl

Jämfört med förra veckans trupp saknas Axel By, Denis Abdulahi, Adam Botvidsson och Anel Coralic. Ersätter dem gör Nils Carlsson, Adam Eriksson, David Rohlén och Viktor Lindkvist. En del tyder väl på att det kan bli ett helt nytt mittfält med Adam och Viktor tillbaka. Gustav Källberg spelade mittback förra veckan, men passar nog med sin arbetskapacitet bättre som mittfältsslav. Kalle Holmberg såg lite malplacerad ut förra veckan på mittfältet och bör denna vecka med både Adam och Anel borta kunna få en startplats någonstans i anfallstrean.

Matchen spelas på Behrn Arena och börjar kl. 12:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.