Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Anttonen inte till Esbjerg

Patrik Anttonen i Esbjergs färger. Fotot från Esbjergs hemsida.

110131. Esbjerg valde Davidson.
Det blev till slut St.Pauli-spelaren Davidson Drobo-Ampen som Esbjergs val föll på. Enligt föreningens hemsida kan deras nye lånespelare både spela på mittfältet och på alla platser i backlinjen. En tysk-ghanesisk version av Patrik Haginge med andra ord. Dessutom verkar danskarna ha fastnat för utstötte Landskronaspelaren Johan Persson. Lite märkligt med en spelare som inte anses platsa hos Landskrona men tas in av ett lag i Danmarks förstaliga. Visserligen ett dåligt lag – men ändå.

Därmed torde även Patrik Anttonens  alla chanser på spel i Esbjerg vara uttömda. Fast det har väl varit mer eller mindre klart i några dagar nu. Därmed avslutar Eyravallsbloggen sitt intresse för vad som händer i Esbjerg.

För Patriks del vore nog det bästa nu att ställa sig först i kön hos Lennart Sjögren innan någon annan tar hand om den platsen.

110130. Esbjerg väljer tysk-ghanan (också?)
Enligt Bold.dk kommer Esbjerg att korttidslåna en spelare från tyska St.Pauli. Det rör sig om en mittfältare/försvarare vid namn Davidson Drobo-Ampen, som tas in för en period av sex månader. Om detta lån sker utöver eller i stället för lånet av Geert Arend Roorda, som Bold skrev om igår framgår inte.

Man kan nog med rätt stor sannolikhet anta, att det inte blir något kontrakt för Patrik hos Esbjerg. Hade man velat ha honom hade man redan gjort slag i saken. Förhandlingarna är ju betydligt enklare i hans fall eftersom det inte finns någon avlämnande klubb att ta hänsyn till.

I morgon måndag vid midnatt stänger i princip alla transferfönster av intresse med undantag för Norge. Detta innebär dock inte, att Patrik förlorar alla möjligheter att finna en ny klubb. Eftersom han är kontraktslös, så kan han registreras när som helst enligt de bestämmelser som gäller. Men sannolikheten att så skall ske är nog rätt liten. De flesta ligor har kommit en bit in på sina resp. vårsäsonger och klubbarna avvaktar i allmänhet tills serien är avslutad innan de ser över sina trupper igen.

Patriks namn har nu funnits på marknaden ett bra tag och ingen svensk eller norsk klubb på högstanivån kan väl ha missat att han finns tillgänglig. Men eftersom ingen har utnyttjat möjligheten att kontraktera honom så verkar intresset vara väldigt svalt.

110129. Esbjerg väljer holländare.
Enligt den danska fotbollsiten Bold.dk har man i Esbjerg bestämt sig för att satsa på den holländska mittfältaren Geert Arend Roorda, som man kan ”få” på ett halvårslån från Heereenveen. Ingenting om Patrik eller om någon högerback, men med tanke på klubbens ansträngda ekonomi verkar det nog som om det därmed är färdigvärvat för det här fönstret.

110126. Esbjerg prioriterar mittfältare.
Esbjerg har ännu inte meddelat vilken av de fyra provspelarna man avser att skriva kontrakt med. Men på sin hemsida skriver klubben i anslutning till nyheten att man släppt iväg Jones Kusi-Asare till Assyriska, att man prioriterar en spelare för mittfältet. Av provspelarna vara det bara Patrik som spelar i försvarslinjen. Så utsikterna att kunna få/ta en plats i Esbjergs trupp ser väl inte så bra ut.

110124. Begränsat i Esbjerg.
Hos Esbjerg är man i valet och kvalet, skriver man på den danska fotbollssiten Bold.dk. Lagets sportchef tycker att alla de fyra spelare, som var på plats förra veckan, är bra nog för att ta en plats i Esbjergs spelartrupp. Men samtidigt vill man inte binda upp sig för en längre period än fram till sommaren, då den danska serien är färdigspelad. Frågan är om det är ett sådant korttidskontrakt som Patrik är ute efter.

110123. Bra provträning, men på fel position.
Patrik Anttonen säger till NA, att han tyckte att provträningen i Danmark gick bra. Det är egentligen bara ett problem. Det den danska klubben behöver mer än allt annat är en innermittfältare. Om sedan pengarna även räcker till en högerback är osäkert. Till Patriks fördel talar dock att han är rätt van vid att spela i en klubb som har knappt med både pengar och poäng. Besked skall han få under den kommande veckan. Det danska vinterfönstret är öppet till och med den 31 januari.

110118.
Signaturen Krille tipsade i en kommentar till min notis om Iron-Mike intervjun om att Patrik Anttonen denna vecka provtränar med danska Esbjerg. Informationen är så pass intressant att jag lyfter upp den till allmänt beskådande.

Nyheten dök först upp igår på den danska internetsiten JV.dk
Fodboldspiller fra AEK Athen er i Esbjerg

Sedan dess har även Expressen hakat på
Örebros trotjänare på väg till Danmark

Eurosport: Anttonen provtränar: Inget att gnälla om
Esbjerg fB: EfB tester to nye spillere
Jag undrar om Patrik saknar de bottenstrider som ÖSK brukade vara inblandade i för några år sedan? Speciellt bra har det ju inte gått för Esbjerg denna säsong.

DANMARK
SUPERLIGAEN (33 runder)
Forrige sæson 2010/2011   
Opdateret: 06/01-11 13:10
# Klub K V U T Mål Point
1 FC København 19 16 3 0 50-15 51
2 OB 19 10 2 7 36-28 32
3 Brøndby IF 19 8 6 5 31-26 30
4 FC Midtjylland 18 8 5 5 31-21 29
5 AC Horsens 19 7 3 9 17-26 24
6 Lyngby 18 6 5 7 26-31 23
7 SønderjyskE 19 6 4 9 22-28 22
8 Silkeborg 19 5 7 7 24-31 22
9 FC Nordsjælland 19 6 4 9 21-28 22
10 Randers FC 19 3 10 6 22-25 19
11 Esbjerg fB 19 3 8 8 22-31 17
12 AaB 19 3 7 9 18-30 16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.