Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger i första träningsmatchen för talanglaget

Årets första målgörare för talanglaget: Kevin Larsson och Adam Botvidsson.

ÖSK Ungdom besegrade IFK Örebro med 2-0 i årets första träningsmatch. ÖSK dominerade spelmässigt under större delen av matchen och Adam Botvidsson kunde rättvist göra 1-0 efter en kvart. Daniel Björnkvist drev upp bollen på högerkanten, chippade den över ett utsträckt backben och levererade den längs linjen mot mål. Adam är på plats och mer eller mindre snubblar in bollen vid första. Det andra målet kom sedan precis i början av den andra halvleken. Muamer Sepic gör sig fri på vänsterkanten och slår in bollen parallellt med mållinjen. Just inbytte Kevin Larsson får betalt för sin djupledslösning och möter bollen med mål som påföljd.

ÖSK kom till spel med en hel del nytt folk och ibland såg det spelmässigt rätt oorganiserat ut. Sjukdomar, skadekänningar samt två A-truppsspelare gjorde nämligen att Håkan Juhlin fick lov att skyffla om en hel del i sitt spelarmaterial. Resultatat (det spelmässiga) blev väl så där, vilket Håkan höll med om efter matchen. ”Ok, för att vara första matchen för året och tidvis godkänt spel, men inte mer”, tyckte han efter matchen.

Bästa ÖSKare för dagen var som vanligt Daniel Björnkvist, som ställde till med stora problem för IFKs vänsterförsvarare samtidigt som han neutraliserade alla gästernas anfallsförsök längs den egna kanten. Miralem Malic visade vid några tillfällen att han verkligen är vindsnabb, men kom själv aldrig i några bra avslutslägen. Denis Abdulahi gjorde en riktigt bra första halvlek i Kihlbergspositionen, men mattades en del i den andra. Kevin Larsson kom in i andra med mycket spring i benen i andra. Simon Karlsson, också han inbytt efter paus, visade varför hans återkomst är en tillgång, oberoende av om han får spela vänsterback eller mittback. Muamer Sepic kom in mot slutet av första halvlek och visade goda intentioner vid flera tillfällen. Han är rätt lurig och hittar oftast en fri väg framåt på sin kant. Utöver passningen till Kevins mål, hade han en fösning i stolpen plus ytterligare några situationer, som kunde ha resulterat.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – IFK Örebro 2-0 (1-0).
15. 1-0 Adam Botvidsson (Daniel Björnkvist).
47. 2-0 Kevin Larsson (Muamer Sepic)

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Pontus Jacobsson (65), Axel By (46)
Mittfält: Fedja Jelecak (80), Denis Abdulahi, Kalle Holmberg
Anfall: Adam Botvidsson (65, 80) Miralem Malic (46), Anel Coralic (42)

Ersättare: Albin Ek (65), Haris Karahmet (65), Simon Karlsson (46), Kevin Larsson (46), Muamer Sepic (42)

ÖSK: Seger i prologen för ÖSK Ungdom
IFK Örebro: Förlust mot ÖSK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.